Kabinet premijera: Špekulacije da će Brđanin biti razriješen na sjednici Vijeća netačne

"Najlakši način za provjeru ove tvrdnje je odgovoran odnos članova Vijeća i prisustvo na sjednici"

20235 pregleda 42 reakcija 14 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović

Kabinet predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića demantovao je da će na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost biti razriješen direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

"Medijske i političke špekulacije da će na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost biti razriješen direktor Uprave policije su zlonamjerne i netačne. Vijeće se ne bavi političkim, već bezbjednosnim pitanjima. Najlakši način za provjeru ove tvrdnje je odgovoran odnos članova Vijeća i prisustvo na sjednici", navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Krivokapić je optužio dio članova Vijeća za neodgovornost, jer se juče nisu pojavili na sjednici.

On je novu zakazao za danas sa istim dnevnim redom - usvajanje izvještaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine, saopšteno je iz Vlade.

Vijeće nije održano jer se nije pojavilo pet članova. To su vicepremijer Dritan Abazović, ministri unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, vanjskih poslova Đorđe Radulović i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević (DF) i njegov zamjenik Mevludin Nuhodžić (DPS).

Na sjednici su sem Krivokapića došli ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Povezani članci

26. Januar 2022.

Premijera nije poljuljao bojkot

Bonus video: