Milačić: DF bez sakrivanja ruši Vladu Krivokapića

"Za Pravu Crnu Goru, ali i za građane, postoji znak jednakosti između rušenja Vlade Zdravka Krivokapića zajedno sa DPS i glasanja za neku novu Vladu pomoću glasova neke nove većine"

20395 pregleda 130 reakcija 114 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je danas da je ta partija začuđena predlogom Demokratskog fronta (DF) o takozvanoj "tehničkoj vladi", "ako imamo u vidu da još uvijek nije glasano o rušenju Vlade izabrane na osnovu izbora 30. avgusta".

Povezani članci

26. Januar 2022.

Front za tehničku vladu - sa manjinama

"Za Pravu Crnu Goru, ali i za građane, postoji znak jednakosti između rušenja Vlade Zdravka Krivokapića zajedno sa DPS i glasanja za neku novu Vladu pomoću glasova neke nove većine. S obzirom da DF bez sakrivanja ruši Vladu Zdravka Krivokapića, da djeluje zajednički sa SNP, da podržava Memorandum i da već javno obavlja razgovore sa Dritanom Abazovićem o modelu podrške i ulaska u tehničku vladu do koje može doći jedino rušenjem postojeće sa DPS-om, bez ikakvog uslovljavanja ovakve vlade vraćanjem mandata građanima i održavanjem novih izbora, otvoreno sumnjamo da je riječ o svjesnom političkom dogovoru koji za cilj ima rušenje izborne volje građana", istakao je Milačić.

On je dodao da tehnička vlada koju predlaže DF ne predviđa raspisivanje izbora, nego bježanje od izbora.

"U svim normalnim okolnostima tehnička vlada služi jedino pripremi izbora, a bez skraćenja mandata Skupštini ne postoji tehnička vlada, nego različiti modeli novih vlada sa novom većinom, zvale se one tehničke ili manjinske. S obzirom da u ovom trenutku nije došlo do skraćenja mandata Skupštini, a neizvjesno je i da li će doći, tehnička vlada koju predlaže DF predstavlja drugo ime za manjinsku vladu SNP. Drugim riječima, ta vlada pretpostavlja rušenje sadašnje, razrešenje ministara i premijera, destabilizaciju projekata Evropa sad i neku novu većinu od 41", kazao je Milačić.

On je rekao i da Prava Crna Gora kao jedini častan izlaz iz ove političke krize i destabilizacije vidi raspisivanje parlamentarnih izbora, kojih se kako dodaje Milačić "najviše plaši DPS, ali i potpisnici i branitelji Memoranduma koji očajnički traže pravljenje vlade koju će pomoći Milo Đukanović, a koja će se nametnuti bez izbora, promjenom sadašnje većine od 41, zvala se ona manjinska ili tehnička".

Bonus video: