Nuhodžić: Održavanje sjednice Vijeća o izvještaju o dešavanjima na Cetinju je bespredmetno u postojećim okolnostima

"Ne ulazeći u motive insistiranja na održavanju sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, smatram da je bespredmetno održavanje sjednice za tako važan izvještaj o dešavanjima na Cetinju u ovim društveno-političkim okolnostima", naveo je Nuhodžić

13768 pregleda 18 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Luka Zeković
Nuhodžić, Foto: Luka Zeković

Održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost o izvještaju o dešavanjima na Cetinju bespredmetno je u postojećim društveno-političkim okolnostima, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mevludin Nuhodžić.

On je, kako je saopšteno iz DPS, kazao da se politička i institucionalna kriza, koja je evidentna, jedino može riješiti u parlamentu, poštujući Ustav i zakone Crne Gore.

To je, kako je rekao Nuhodžić, jedini ozbiljan i odgovoran pristup u trenutnim okolnostima.

"Ne ulazeći u motive insistiranja na održavanju sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, smatram da je bespredmetno održavanje sjednice za tako važan izvještaj o dešavanjima na Cetinju u ovim društveno-političkim okolnostima", naveo je Nuhodžić.

Članovi Vijeća za nacionalnu bezbjednost su Dritan Abazović potpredsjednik Vlade Crne Gore, Sergej Sekulović ministar unutrašnjih poslova, Olivera Injac ministarka odbrane, Milojko Spajić ministar finansija i socijalnog staranja, Đorđe Radulović ministar vanjskih poslova, Dejan Vukšić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu.

Premijer Zdravko Krivokapić zakazao je za danas novu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, nakon što u utorak nije održana jer nije bilo kvoruma zbog nedolaska pet članova tog tijela.

Bonus video: