DPS: Jokić na protestu za očuvanje fotelja, na dan kad je od kovida preminulo devet osoba

Direktor Doma zdravlja, umjesto da sa svoje pozicije ohrabruje građane na borbu protiv koronavirusa, kroz dosljedno poštovanje epidemioloških mjera i proces imunizacije, ličnim primjerom "pokazuje kako ne treba", kazali su iz DPS-a

17290 pregleda 14 komentar(a)
Jokić, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić
Jokić, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić

Direktor Doma zdravlja Podgorica i nacionalni koordinator za imunizaciju Danilo Jokić pokazao je vrhunac neodgovornosti prisustvom na nedavnom protestu u glavnom gradu, ocijenili su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da Jokić, umjesto da sa svoje pozicije ohrabruje građane na borbu protiv koronavirusa, kroz dosljedno poštovanje epidemioloških mjera i proces imunizacije, ličnim primjerom "pokazuje kako ne treba".

"Vrhunac neodgovornosti ispoljio je, kada je zajedno sa svojim političkim istomišljenicima šetao ulicama Glavnog grada i postupao protivno propisanim mjerama za suzbijanje korona virusa, 21. januara", naveli su iz DPS-a na Fejsbuku.

Podsjećaju da je toga dana Crnoj Gori od posljedica kovida preminulo čak devet osoba.

"Dok se naša država suočava sa nenadoknadivim gubicima, dok mnoge porodice žale za svojim najmilijim, Jokić se, otvoreno kršeći mjere, pojavljuje po protestima za očuvanje fotelja, pokušavajući da sačuva i svoju direktorsku, zarađenu partijskim angažmanom", zaključuju iz DPS-a.

Prema aktuelnim mjerama u borbi protiv koronavirusa, zabranjeno je okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima.

Bonus video: