Mugoša: Stop manipulaciji sa očekivanjima građana u vezi "Evropa sad", i ova i iduća Vlada moraju izvršavati zakone

Prisutne su, kako navodi, i vrlo sporne projekcije prihoda od oporezivanja neprijavljenih prihoda, zobg čega je prihodna strana programa Evropa sad "prilično desetkovana"

17951 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Boris Mugoša, Foto: Boris Pejović
Boris Mugoša, Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore Boris Mugoša osvrnuvši se na, kako navodi, "manipulacije sa "urušavanjem" programa Evropa sad" poručio je da i ova i sledeća Vlada imaju ustavnu obavezu da izvršavaju zakone, da su kao i svi ostali zakoni podložni korigovanju i unapređenju, te da se za to zna procedura- Vlada ili poslanici predlože, a Skupština odlučuje.

Mugoša je na Tviteru kazao da je Evropa sad suštinski set zakona koji su razmatrani u Skupštini krajem decembra i da značajan broj zakona koji čine Program nije usvojen, "čime teza o “urušenosti” ako se promijeni Vlada već na startu “pada u vodu”.

"Naime, podršku aktuelne većine nisu dobile zakonske izmjene koje se odnose na akcize, vraćanje više stope PDV-a u ugostiteljstvu…). Vlada je sama povukla predlog o oporezivanju gotovine, a predlozi o igrama na srecu i markiranju goriva jos nisu u skupstinskoj proceduri", poručio je Mugoša.

Prisutne su, kako navodi, i vrlo sporne projekcije prihoda od oporezivanja neprijavljenih prihoda, zobg čega je prihodna strana programa Evropa sad "prilično desetkovana".

Mugoša zaključuje da treba stati sa manipulacijama očekivanja građana.

Bonus video: