Mirović: Predstavnici Srba da vode stalni dijalog sa vlastima

"Dijalog je mjera brige. Nema druge alternative osim neprekidnog dijaloga", poručio je Mirović na sastanku sa osnivačima Srpske kuće
74 pregleda 25 komentar(a)
Igor Mirović, Emilo Labudović, Foto: Miloš Rudović
Igor Mirović, Emilo Labudović, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 27.10.2017. 17:07h

U cilju boljeg položaja Srba u Crnoj Gori, neophodno je voditi stalni dijalog sa vlastima, poručio je predsjednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

"Dijalog je mjera brige. Nema druge alternative osim neprekidnog dijaloga", poručio je Mirović na sastanku sa osnivačima Srpske kuće.

Mirović je kazao da očekuje da će dijalog dati rezultate.

Izvršni direktor Srpske kuće Emilo Labudović kazao je da je ta institucija sada najvažnija adresa za srpsko stanovništvo u Crnoj Gori.

Labudović je istakao da oni biju bitku sa Poreskom upravom oko 480.000 eura koje su, kako je kazao, namijenjene za opremanje zgrade Srpske kuće.

Zbog toga je od premijera tražio da pomognu njeno opremanje a da će, za uzvrat, jedna od sala dobiti ime Vojvodina.

Istakao je da pokrajinska vlada finansijski pomaže srpske zajednice u regionu, pa nema razloga da to ne uradi i u Crnoj Gori.

"Naša zajedniča dužnost je da pomognemo da se u nju (Srpsku kuću) udahne život, što je bitno za budužnost našeg naroda u Crnoj Gori. Vaša misija je odgovorna i važna. Mi smo dužni da vam pomognemo. Izdvajamo ne mala sredstva za sve aktivnosti koje ćete stvarati i predstavljati", kazao je Mirović.

Među prisutnima u Srpskoj kući su bili i poslanici Jovan Vučurović i Andrija Mandić.

Bonus video: