Demokrate: Ćutanje DPS na odlazak Abazovića kod patrijarha SPC Porfirija kristalno jasno dokazuje ko ovu dramu režira

"Sve se ostvaruje. I sad je jedino na građanima, kao nosiocima suvereniteta ove države, da pristanu ili ne pristanu na ovu do sada najbesramniju DPS prevaru"

17030 pregleda 61 reakcija 65 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštioa je da "ćutanje" Demokratske partije socijalista (DPS) na "iznenadni odlazak" potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića u privatnu posjetu patrijarhu SPC Porfiriju "kristalno jasno pokazuje i dokazuje ko ovu dramu režira".

"Dok su horski, agresivno zatrpavali medijski prostor Crne Gore reagovanjima na susrete premijera Krivokapića sa čelnim ljudima Crkve, DPS družina zajedno sa saveznicima sada horski - ćuti. Ćutanjem glasnijim od ijedne riječi. Ćutanjem koje je danas jasno svakom slobodnom čovjeku. Posjeta Abazovića im nije "privođenje na raport u Beograd" kao što su govorili za premijera, nije im "izdaja nacionalnih interesa Crne Gore", nije ni "više poštuje drugu državu od sopstvene" jer im Dritan po davno postignutom dogovoru odrađuje posao i vraća im poluge vlasti u ruke. Na to su Demokrate već mjesecima upozoravale crnogorsku javnost", navodi se u saopštenu Demokrata.

Oni su podsjetili i na izjave opozicije, "koja sada dogovoreno i s razlogom ćuti, na premijerove odlaske u Beograd".

""Sve u svemu obijanje tuđih pragova i ponoćni dolasci na mig adresa van Crne Gore, konspirativni susreti i dogovori o kojima niko u Crnoj Gori ne zna ništa, još jedna su bruka i sramota ove Vlade i poniženje za sve građane Crne Gore", isticala je tada opozicija, dok je DPS to opisivao kao "prinošenje Crne Gore na oltar velikosrpskog projekta". Sad ćute, jer ne smiju progovoriti. Navešćemo reakciju i Kluba poslanika DPS, tih prvoborca za navodnu odbranu Crne Gore, koja sada takođe ćuti po naređenju: "Samovoljni i jednostrani potezi premijera koji je nenajavljeno odletio u Beograd na noge vrhu SPC-a i Vlade Srbije bez ikakvog ovlašćenja- još jedan je sramotni čin". Toliko o istini, principijelnosti i postojanju bilo kakve ideologije DPS-a. Postoje samo milioni. A Abazović - na sve spreman. Samo da politički i finansijski profitira. Jedno priča, drugo radi, treće obećava. Jedini čovjek na svijetu čije ,,nikad" ima rok trajanja. Sve što smo pričali - dolazi. Sve se ostvaruje. I sad je jedino na građanima, kao nosiocima suvereniteta ove države, da pristanu ili ne pristanu na ovu do sada najbesramniju DPS prevaru", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: