Marović: Spajić poziva na direktnu demokratiju i ne znajući šta ona znači

"Slobodno okupljanje i izrazavanje mišljenja su nesporna i Ustavom garantovana prava, ali direktna demokratija je oblik vladavine, a ne protest"

9965 pregleda 77 reakcija 59 komentar(a)
Marović, Foto: GP URA
Marović, Foto: GP URA

Potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović kazala je da ministar finansija i socijalnog staranja "u naporima da sačuva svoju fotelju, zajedno sa grupicom ministara iz Vlade", svakodnevno sa svog Tviter naloga poziva na direktnu demokratiju, informišući građanke i građane da treba da uzmu, zajedno sa njim, učešće u protestima.

"Možda je ovo elementarno nepoznavanje državnog uređenja, ali prije će biti svjesno potenciranje ovog pojma. Da podsjetimo da je Crna Gora Ustavom definisana kao predstavnička demokratija i da su ovakve "omaške" nedopustive i da mogu biti tumačene i kao poziv na rušenje ustavnog poretka. Slobodno okupljanje i izrazavanje mišljenja su nesporna i Ustavom garantovana prava, ali direktna demokratija je oblik vladavine, a ne protest", navela je Marović.

Istakla je i da bi "umjesto izmišljanja vanustavnih kategorija i populističkih izjava" kako neko želi da otme građankama i građanima veće zarade, Spajić "trebalo sledeći put da reaguje na fašističke izjave i nacionalističke simbole na skupovima koje podržava i kojima prisustvuje".

Bonus video: