URA: Klasična zloupotreba državnih resursa od strane Krivokapića, Spajića i Milatovića

Iz Građanskog pokreta URA upitali da li će premijer i ministri saopštili koliko je novca poreskih obveznika dosad potrošeno na "reklamiranje imena njihove buduće političke partije"

15424 pregleda 115 reakcija 115 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA saopštio je da je na djelu klasična zloupotreba državnih resursa u produženom trajanju, nakon što je na današnjem radnom doručku sa novinarima, na kojem su govorili ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović, nagoviješteno da bi se njihova partija, ukoliko bude osnovana, zvala Evropa sad.

"Cijela Vlada je izlijepljena brendiranim materijalom 'Evropa sad', a pokriće za to predstavlja program ekonomskih reformi koji je URA jedina od starta podržavala. Iz ovoga proizilazi da je ovo sve smišljeno ranije. Tačnije, namjera da se sa promocijom partije, koja će se defacto formirati, krene sa nivoa državne vlasti, od novca svih građana, zloupotrebljavajući resurse i pozornicu Vlade", saopštili su iz URE.

Tvrde da se od novca svih građana posljednih pola godine priprema teren za osnivanje političke partije. "Legitimno je osnovati političku partiju, ali je zato klasična zloupotreba novca svih građana, kroz instituciju Vlade Crne Gore, reklamirati naziv partije koju žele osnovati", dodaju iz URE.

Upitali su da li će "odlazeći Krivokapić, Spajić i Milatović" saopštiti građanima koliko je do sada novca poreskih obveznika potrošeno na "reklamiranje imena njihove buduće političke partije".

"Valjalo bi i da objasne je li program njihove buduće partije 'Evropa sad' nazadna i retrogradna retorika koja se čuje na protestima posljednjih dana, a na kojima zajedno sa Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem grčevito brane fotelje na koje su došli zahvaljujući URI. Zato što su konceptom URE došli na najviše državne funkcije zauzvrat su htjeli da URU eliminišu iz vlasti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: