Demokrate: DPS ima neprincipijelan odnos i retoriku prema odlasku visokih zvaničnika Crne Gore u Beograd

"Nije u pitanju samo nedosljednost, već jasno preuzeta obaveza iz neformalnog sporazuma ovih aktera da, kao što neki drugi ćute na pokušaj pronevjere izborne volje, tako je i DPS zanijemio na pokušaj mazanja očiju od strane njihovog novog saveznika"

4643 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da Demokratska partija socijalista (DPS) ima "neprincipijelan odnos i retoriku" prema odlasku visokih zvaničnika Crne Gore u Beograd.

"Da je Demokratska partija socijalista, osim po sumornoj prošlosti i sadašnjosti i bez izgleda i volje da se "pročisti" u budućnosti, poznata i po nedosljednosti i prevrtljivosti, ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje za bilo koga. Ovog puta, pažnju građana skrećemo na neprincipijelan odnos i retoriku koju ova partija ima prema odlasku visokih zvaničnika u Beograd. Naravno, sve zbog "paklenog plana" realizacijom djelova parlamentarne većine žele ovu partiju čiji rejting strmoglavo pada da vrate iz mrtvih ili, čak, u sedlo", navodi se u saopštenju Demokrate.

Dodaju i da nije bilo tako davno, da "skoro da nema funkcionera DPS-a koji u Parlamentu, u televizijskim emisijama ili na privatnim nalozima na društvenim mrežama nije osuo paljbu na premijera Krivokapića zbog njegovog odlaska u Patrijaršiju, u Beograd".

"Tada je cijeli repertoar pogrdnih i uvredljivih komentara iskorišćen kako bi se okarakterisao taj čin – od izdaje Crne Gore, njenih nacionalnih interesa, do označavanja tog susreta kao predavanja raporta Beogradu i djelića u mozaiku velikosrpskog nacionalizma, u kontekstu sada već, kako oni kažu, čuvenog “Vulinovog sveta”. Da li ovo ćutanje DPS perjanica i njihovih "mladih lavova" znači da su ispucali sve što su imali na Krivokapića, pa više nemaju šta da kažu kada, očigledno njihov novi partner, napravi isto to i pođe u, zamislite, “privatnu posjetu” na istu adresu? Ne. Nije u pitanju samo nedosljednost, već jasno preuzeta obaveza iz neformalnog sporazuma ovih aktera da, kao što neki drugi ćute na pokušaj pronevjere izborne volje, tako je i DPS zanijemio na pokušaj mazanja očiju od strane njihovog novog saveznika".

Demokrate u saopštenju navode i da taj "novi saborac trodecenijskog hibridnog režima još uvijek nije svjestan, ako i definitivno ostane na prevarnom kursu, završiće kao i svi koji su "tikve sadili" sa DPS-om".

"S tim što, ovog puta, neće uspjeti da ga spasu. Jedino što uspijevaju ovih dana jeste da potvrde onu narodnu – davljenik se za slamku hvata. U tom slučaju, davljenik će slamku povući za sobom na dno. Da li je i DPS sada dio, kako sami kažu “Vulinovog sveta” ili makar saučesnik u ovom projektu, ako ni zucnuli evo dva dana nijesu na iznenadan odlazak potpredsjednika Vlade u Beograd i posjetu Patrijaršiji, a nedavno su znali da ospu i drvlje i kamenje na isti premijerov čin? Što bi, junaci i branitelji svog džepa? Zašto ćutite kao zaliveni? Vraćate li se na fabrička podešavanja, pa vam je stvarni Vulinov svet kojem ste vi bili posvećeni 90-ih godina opet prihvatljiv zarad nade da se možete vratiti na vlast? Ne nadajte se mnogo – ni Šešelj, vaš saborac sa dubrovačkog ratišta, vam više ne može pomoći. A nije da se ne trudi", zaključuuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: