Krstović: URA ubacivanjem onih sa zadatkom u mase razbija proteste

"Ništa nije teže ni strašnije nego biti u ulozi onih koji su prevarili svoje birače. U stalnoj su potrebi da unize i prozovu drugoga zbog onoga što oni čine i što oni jesu, kako bi opravdali sebe"

10237 pregleda 19 komentar(a)
Krstović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krstović, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Kulba odbornika Demokrata u SO Glavnog grada Janko Krstović optužio je Građanski pokret URA da "ubacivanjem onih sa zadatkom" razbija "mirne i dostojanstvene proteste".

Krstović tvrdi da je to bio i cilj lidera URA i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića kada je prošle sedmice "ušetao u masu" koja je protestvola ispred RTCG uoči njegovog gostovanja.

Tada je jedan od okupljenih Abazovića nazvao pogrdnim imenom.

"Ništa nije teže ni strašnije nego biti u ulozi onih koji su prevarili svoje birače. U stalnoj su potrebi da unize i prozovu drugoga zbog onoga što oni čine i što oni jesu, kako bi opravdali sebe. To URA već mjesecima radi i njeni ambiciozni funkcioneri - napadaju druge zbog onoga što oni čine, a čine sve kako bi silom napravili opravdanje pred javnošću da na vlast vrate trodecenijski kriminogeni režim, kako bi sačuvali svoje fotelje u Vladi. Odveć providno. S obzirom na to da im Demokrate ne dozvoljavaju da izdaju građane, prekroje volju, preuzmu monopol sa četiri poslanika, da stvore novu grupu privilegovanih pojedinaca koji će uzeti cijelu vlast u svoje ruke, ne biraju način za napade na nas. Najprimitivnija saopštenja i najbestidnije laži dolaze iz ovog navodnog građanskog, a u stvari apsolutno retrogradnog i po mnogo čemu nacionalističkog pokreta. Sve retrogradno što se čuje sa skupova, svaka provokacija dolazi od URE, DPS-a i njihovih kriminalnih struktura. URA sve čini da ubacivanjem onih sa zadatkom u mase razbije mirne i dostojanstvene proteste. To je, uostalom, bio cilj i Dritana Abazovića kada je ušetao u masu ispred RTCG-a", naveo je Krstović.

Dodaju da "sa istim ciljem, o čuvanju fotelja danas pričaju oni koji fotelju jedini imaju u Vladi".

"A koji sad idu sa Acom Đukanovićem samo da bi je sačuvali. Cilj svih njihovih napada, svake njihove javne akcije jeste dizanje buke kako bi prikrili izdaju i kako bi lakše otišli sa DPS-om. Međutim, na sve to odgovaraju građani: 2,5 odsto, ispod cenzusa u ovom trenutku, a sve su prilike i zauvijek. Jer prevarantsku odluku Abazovića i Konatara neće zaboraviti građani, ovu traljavo osmišljenu i još gore sprovedenu prevaru za IQ 86. Možda DPS i vlasti u Beogradu sa vama mogu razgovarati ultimatumima, ucjenama, prinudom. Možda oni vas mogu kupiti. Sa Demokratama nema takvih razgovora, a bez Demokrata nema reformske, proevropske, demokratske i vlasti utemeljene u volji građana Crne Gore", zaključio je Krstović.

Bonus video: