Demokrate predale listu izbornoj komisiji Prijestonice

Predsjednik Demokratske Crne Gore je istakao da su lokalne vlasti koje predvode Demokrate u Budvi, u Kotoru i u Herceg Novom za svega godinu dana pokazale kako se domaćinski upravlja gradom
119 pregleda 4 komentar(a)
Demokrate Cetinje, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Cetinje, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.10.2017. 13:55h

Odbor Demokrata Prijestonice Cetinje danas je Izbornoj komisiji Prijestonice predao Izbornu listu "Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele“ za izbor odbornika u Skupštinu Prijestonice Cetinje, na izborima koji će se održati 26. novembra ove godine, saopšteno je iz ove partije.

Uz lidera Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića i nosioca izborne liste Demokrata Ivane Vujović, predaji liste prisustvovali su potredsjednici i poslanici Demokrata u Skupštini Crne Gore, Zdenka Popović i Mijomir Pejović, kao i generalni sekretar, Boris Bogdanović.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Demokrata na Cetinju, Ivana Vujović poručila je da pobjednička Izborna lista Demokrata predstavlja spoj mladosti i iskustva. Ona je navela da je u prethodnom periodu podrška Demokratama u Prijestonici bila 27%, ističući da će taj procenat nakon trećeg kruga kampanje i dalje rasti. Navela je da Izbornu listu Demokrata čine 33 kandidata za odbornike, od kojih su 40% pripadnice ljepšeg pola i mladi, a više od polovine visoko-obrazovani kadrovi. Ona je pozvala sve građane da izađu na izbore u što većem broju i svoje povjerenje poklone Demokratama, jer su kako je kazala Demokrate jedino rješenje za izlazak iz teške ekonomske, društvene i socijalne krize.

“U veliku podršku koju imamo, uvjerili smo se i prilikom obilaska više od 4 hiljade domaćinstava u kojima smo naišli na izuzetno pozitivne reakcije, riječi hvale i bili srdačno dočekani. Garantujem da će Demokrate pobijediti na predstojećim izborima i sigurna sam da će Cetinjanke i Cetinjani iskoristiti priliku za bolji život, za razvoj gada, za budućnost Cetinja, tako što će zaokružiti Izbornu listu "Aleksa Bečić - Demokrate - pobjede, a ne podjele“. Mi ćemo uskoro građanima ponuditi program koji je urađen po principu problem-rejšenje, u čiju pripremu je uložen veliki rad i trud sa namjerom da se građanima Cetinja obezbijede što povoljniji uslovi za život”, poručila je Vujović.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić iskazao je zadovoljstvo zbog strukture izborne liste Demokrata u Prijestonici, jer ona nudi nove ljude koji imaju energiju, znanje i stručnost da izvedu potrebne reforme i na Cetinju, i u Crnoj Gori.

“Programom koji smo ponudili za svaku mjesnu zajednicu, za svako selo, za svako naselje u Prijestonici, nudimo odgovor na goruće probleme sa kojima se Cetinjani i Cetinjanke susrijeću već decenijama. Ali ono što je najvažnije i prva stepenica koju moramo da preskočimo jeste da na ponovni pokušaj DPS-a da dijeli, da svađa, da sije mržnju i razdor među braćom i među kumovima na Cetinju, kako su to uspješno radili 27 godina, svi zajedno odgovorimo pozitivno, timski i složno, jer dosta je svađe i dosta je dijeljenja. Dok su oni svađali, dijelili i širili mržnju, istovremeno su za tih 27 godina opustošili Prijestonicu Cetinje. Zato sam ponosan što smo uspjeli da animiramo i one izvorne liberale koji su bili demotivisani punih petanestak godina u odnosu na političke procese, one tradicionalne opozicionare koji očito nijesu zadovoljni dosadašnjim političkim izborom, veliki broj razočaranih birača DPS-a koji su svih ovih godina tražili alternativu, značajan broj apstinenata i onih koji su bili demotivisani ukupnom dosadašnjom političkom ponudom i sve u konačnom saberemo u jedan tim zajedništva i zdravih ideja, tim progresa i tim pobjeda”, izjavio je predsjednik Bečić.

Predsjednik Demokrata je rekao da očekuje izvanredan izborni rezultat na Cetinju, kao i da će Demokrate u Prijestonici uraditi sve što je do njih kao što je to bilo u tri primorske opštine, ali da vjeruje da će i opozicione kolege uraditi svoj dio posla, kako bismo 26. novembra zajedno slavili pobjedu opozicije i poraz DPS-a na Cetinju.

“Demokrate nude pobjedu koja treba svim građanima Cetinja i pobjedu koja nije nešto što zahtijeva vraćanje u prošlost, već nešto što traži pogled u budućnost. Sa čime naša politička konkurencija može da izađe u susret ovim izborima i da li mogu sa nama da se nadmeću u nekim programima, kadrovima, idejama? Naravno da ne. Jer čega su se god dohvatili na Cetinju to su i uništili za ovih 27 godina, pa činjenica da danas više ljudi radi van Cetinja, nego na samom Cetinju govori o pogubnosti njihove politike“, poručio je predsjednik Demokrata.

Predsjednik Demokratske Crne Gore je istakao da su lokalne vlasti koje predvode Demokrate u Budvi, u Kotoru i u Herceg Novom za svega godinu dana pokazale kako se domaćinski upravlja gradom.

“Te opštine su danas finansijski konsolidaovane, izmiruju sve obaveze petog u mjesecu, uveden je komunalni red, zaustavljena je građevinska mafija i što je najvažnije, na čelnim pozicijama u tim gardovima imate ljude koji rade za platu i ništa mimo plate, ljude koji su imuni na korupciju. To nudimo i Cetinju. Ljude koji su istinski predstavnici Cetinjana i Cetinjanki, ljude iz naroda, ljude koji su spremni da rade za platu i ništa mimo plate i da služe sopstvenom narodu. To je ono što je nedostajalo i to je garant naše ubjedljive pobjede“, zaključio je Bečić.

Bonus video: