ubrzati put ka evropskoj uniji

Nikšićka URA: Podrška rukovodstvu stranke za formiranje evropske vlade

Iz Građanskog pokreta URA poručili da bavljenje politikom znači preuzimanje i odgovornosti, a ne guranje problema pod tepih

9556 pregleda 64 reakcija 64 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Nikšićki odbor Građanskog pokreta URA jednoglasno je na sinoćnjoj sjednici dao punu podršku rukovodstvu te stranke u procesu formiranja, kako su kazali, evropske vlade koja bi državu riješila političke krize i poteškoća u funkcionisanju vlasti.

Iz te stranke su poručili da bavljenje politikom znači preuzimanje i odgovornosti, a ne guranje problema pod tepih. Crna Gora, kako su kazali, što prije mora ubrzati i maksimalno ojačati put ka Evropskoj uniji. To, kako je saopšteno, u ovim okolnostima nije bilo moguće zbog toga što Vlada nije imala većinsku podršku parlamenta za reformske procese.

"Nikšićka URA ohrabruje rukovodstvo stranke da se program socio-ekonomskih reformi nastavi i osnaži, da se politička situacija stabilizuje i privuku novi investitori. Podrška stiže i za namjeru da se crnogorsko društvo oslobodi tenzija i jake polarizacije kako bi se postigla veća homogenizacija oko pitanja koje su krucijalni nacionalni interesi – evropska, građanska i ekološka Crna Gora", saopšteno je iz URE.

Sjednici odbora prisustvovao je predsjednik te stranke Dritan Abazović i potpredsjednici Filip Adžić i Goran Đurović.