Danilović: Pozivamo članice naše dobrovoljno rasturene većine da tražimo izbore zajedno sa podgoričkim, barskim...

"Sve mogućnosti su otvorene. Reklo bi se da skoro svi mogu sa svima. Razumijemo i da može biti da neko nekoga izda"

27435 pregleda 88 reakcija 88 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore saopštio je danas da ta partija "poziva sve članice naše dobrovoljno rasturene većine da tražimo izbore zajedno sa podgoričkim, barskim, bjelopoljskim i redom".

"Pozivamo da bez kombinacija i sramne trgovine branimo Ustav, branimo avgustovsku pobjedu i tražimo izbore", istakao je Danilović, saopšteno je iz Ujedinjene Crme Gore.

On je dodao da "Ujedinjena Crna Gora za sad razumije samo jedno".

"Sve mogućnosti su otvorene. Reklo bi se da skoro svi mogu sa svima. Razumijemo i da može biti da neko nekoga izda. Nije nam jasno samo kako se u ovolikoj slozi desila ovakva nesloga? Dakle, kada DPS, SDP, SD, LP, i "manjinske stranke" sruše ovu vladu onda ćemo "mi" da tražimo garancije za "novu" u kojoj će vjernost biti uslov prije nego stanemo na ludi kamen zajedništva. Taj isti kamen biće oružje prevarenih ako prevare bude još koji put. Ujedinjena Crna Gora, ipak, poziva da branimo izbornu volju sada jer nema tih garancija koje će iz budućeg odlučivanja i presijecanja isključiti DPS", kazao je Danilović.

On je rekao da je DPS i svojim potpisima sa Građanskim pokretom URA najavio pomjeranje raspisanih izbora u Ulcinju i Beranama.

"Taj poduhvat odgovara samo njima, ili će biti da odgovara i nekima od nas? Čega smo se to uplašili? Čega ako je izvjesno da na beranskim izborima treba da potučemo do nogu Đukanovićevu politiku? Ako sve ovo radimo da "za nikad" ne vratimo DPS, zašto mu se pomaže da ne potone? Da ne pominjemo kako bi ga URA razurila u Ulcinju? Još jednom pozivamo da nam DPS ne bude sudija i da se ona avgustovska pobjeda brani sad? Kad pristanemo da Đukanović, kao u njegova najsrećnija doba, mimo Ustava da ponovo mandat kojem "našem" za sastav Vlade, za koji mjesec će taj mandat dati i svojemu, a naši "zapadni prijatelji" će nam tada objasniti da je to demokratija", poručio je Danilović.

Lider Ujedinjene Crne Gore je poručio i da "onima koji nas jednom prevare mi se nećemo nuditi taman da će nas dovesti do vrata raja".

"Prevaranti će prevariti opet, i to već sjutra. Na izbore junaci i sokolovi. Na izbore veliki narodni tribuni", zaključio je Danilović.

Bonus video: