Nurković izabran za novog predsjednika BS Rožaje

Nurković je rekao da je preuzeo funkciju predsjednika rožajskog odbora u trenutku kada BS doživljava najjači politički uspon

4435 pregleda 6 komentar(a)
Nurković, Foto: BS
Nurković, Foto: BS

Mirsad Nurković izabran je, na konstitutivnoj sjednici, za novog predsjednika rožajskog odbora Bošnjačke stranke (BS).

Nurković je na toj funkciji naslijedio Huseina Kurtagića.

Nurković je kazao da je izbor na čelu Opštinskog odbora BS-a u Rožajama velika čast koja nosi ogroman stepen odgovornosti.

"BS je u Rožajama nosilac apsolutne vlasti što svakog člana odbora i mene kao predsjednika, dodatno obavezuje da budemo istrajni u realizaciji programa rada na osnovu kojeg su nas građani birali", kazao je on.

Nurković je rekao da je preuzeo funkciju predsjednika rožajskog odbora u trenutku kada BS doživljava najjači politički uspon.

"Nadam se uspjehu i odličnim rezultatima BS na svim poljima i u ovom novom mandatu Opštinskog odbora”, kazao je Nurković.

On se zahvalio dosadašnjem predsjedniku Huseinu Kurtagiću, koji je, kako je kazao, dao neizmjeran doprinos sprovođenju politike BS i, u dva navrata, uspješno vodio odbor u Rožajama.

Nurković je istakao da i pored toga što BS nije dio državne vlasti minulih mjeseci zabilježen je značajan priliv članstva.

“Trend rasta rejtinga potvrda je vođenja odgovorne politike koju građani prepoznaju i masovno podržavaju, a što će se sasvim sigurno odraziti i na naredne izborne rezultate", kazao je on.

Bonus video: