Radna grupa u ponedjeljak o preporukama za DIK

Kolegijum predsjednika Skupštine formirao je 10. oktobra Radnu grupu koja će analizirati primjenu izbornog zakonodavstva, razmotriti i predložiti način implementacije preporuka OEBS-a
76 pregleda 0 komentar(a)
Državna izborna komisija, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Državna izborna komisija, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 27.10.2017. 12:28h

Radna grupa razmatraće u ponedjeljak preporuke iz Konačnog izvještaja Posmatračke misije OSCE/ODIHR povodom održanih parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, u dijelu koji se odnosi na Državnu izbornu komisiju.

Radna grupa je na prehodnoj sjednici razmatrala preporuke koje se odnose na Agenciju za sprječavanje korupcije.

Kolegijum predsjednika Skupštine formirao je 10. oktobra Radnu grupu koja će analizirati primjenu izbornog zakonodavstva, razmotriti i predložiti način implementacije preporuka OEBS-a.

Radnom grupom rukovodi Marta Šćepanović, a u njoj nema predstavnika opozicije.

Radna grupa koja se bavi preporukama OEBS-a u vezi izbornog zakonodavstva pozvala je sve zainteresovane subjekte da dostave predloge i sugestije na koji način bi se one mogle implementirati.

„Radna grupa je otvorena za predstavnike parlamentarne opozicije koji do sada nijesu odredili svoje članove u Radnoj grupi“, navodi se u saopštenju.

Predviđeno je da radna grupa koristi ekspertska znanja OSCE/ODIHR i drugih relevantnih međunarodnih organizacija.

Kako je saopšteno, po potrebi će konsultovati predstavnike Državne izborne komisije, Agencije za sprječavanje korupcije, Agencije za zaštitu ličnih podataka, Agencije za eletronske medije Crne Gore, univerziteta, nevladinog sektora i drugih organizacija i institucija.

Bonus video: