Smoloviću novi mandat: Realizacija kapitalnih projekata kasni zbog poznatih odnosa u Vladi

On je poručio da će u narednom periodu još više raditi kako bi se u Bijelom Polju živjelo bolje i kvalitetnije

11385 pregleda 106 reakcija 13 komentar(a)
Smolović, Foto: Opština Bijelo Polje
Smolović, Foto: Opština Bijelo Polje

Petar Smolović (DPS) izabran je danas ponovo za predsjednika Opštine Bijelo Polje, glasovima većine odbornika u lokalnom parlamentu.

To je objavljeno na sajtu Opštine Bijelo Polje

Smolović je kako se navodi tako dobio novi četvorogodišnji mandat na funkciji predsjednika Opštine.

"Nakon što je na predlog odbornice Vesne Pavićević (DPS) dobio većinu glasova odbornika, predsjednik Smolović se zahvalio na podršci svima koji su glasali za njegov novi četvorogodišnji mandat", piše na sajtu Opštine Bijelo Polje.

On je poručio da će u narednom periodu još više raditi kako bi se u Bijelom Polju živjelo bolje i kvalitetnije.

"Ostaje nam da uradimo još mnogo toga, prije svega da završimo započete projekte, a onda da započnemo i neke nove, da nastavimo da koračamo pravim putem, da budemo svi zajedno, da objedinimo sve ljudske i materijalne potencijale Bijelog Polja, kako bi se poboljšao kvalitet života svih građana i kako bi što prije dosegli bar neki dio nivoa onoga života koji žive građani u razvijenim zemljama Evropske unije. Mir i tolerancija su ono što baštini Bijelo Polje generacijama, stoljećima, tako da je zasigurno naš prvi zadatak da to očuvamo, a onda da završimo kapitalne projekte i otvorimo nova radna mjesta kako bi zadržali mlade ljude", poručio je Smolović.

On je istakao i da su ispunili preko 90 odsto onoga što su obećali građanima, a što kako je dodao potvrđuje i podatak da je u prethodne četiri godine uloženo preko 100 miliona eura, kako kroz kapitalni budžet, tako i lokalni.

"Realizacija kapitalnih projekata kasni zbog poznatih odnosa u Vladi, ali krivica nije na strani Opštine, jer smo mi uradili sve što je do nas. Ipak, ja se nadam da će do kraja 2022. godine, odnosno, početka 2023. dva krucijalna kapitalna projekta, Ski centar Cmiljača I Đalovića pećina biti završeni, jer koja god da bude Vlada, ona mora uticati na to da se završe, da bi došli turisti i da bi otvorili nova radna mjesta", kazao je Smolović.

Predsjednik opštine se po zakonu bila na četiri godine, a bira ga Skupština opštine.

Lokalni izbori u Bijelom Polju su u maju.

Bonus video: