Krivokapić: Uspjesi postignuti programom "Evropa sad" su začetak i osnova za ekonomski boljitak i članstvo u EU

"Crna Gora i Katar u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose koji se zasnivaju na razumijevanju, otvorenosti i potrebi da saradnju prošire, naročito na polju ekonomije, održivog razvoja i turizma", kazao je Krivokapić

7989 pregleda 15 komentar(a)
Al-Naimia i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Al-Naimia i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Uspjesi koji su postignuti implementacijom programa "Evropa sad" su tek začetak i dobra osnova za ekonomski boljitak i članstvo u Evropskoj uniji (EU) koji su nesumnjivi projektovani cilj Vlade i 80 odsto građana Crne Gore, saopštio je danas Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić, primio novoimenovanog ambasadora Katara u Crnoj Gori, Farisa Rumi Mohamed Šahin Al-Naimia.

"Crna Gora i Katar u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose koji se zasnivaju na razumijevanju, otvorenosti i potrebi da saradnju prošire, naročito na polju ekonomije, održivog razvoja i turizma", kazao je Krivokapić.

Iz Vlade su kazali da je "Krivokapić upoznao ambasadora sa prvim vidljim, značajnim i nesumnjivim rezultatima društvene i ekonomske reforme koji su postignuti naročitim zalaganjem Vlade u proteklih godinu".

"Ambasador Katara je premijeru crnogorske Vlade prenio poruku Države Katar da dobra diplomatska saradnja koja je uspostavljena neposredno nakon obnavljanja državnosti Crne Gore, treba još intenzivnije da se pretoči na polje privredne saradnje. Ambasador je poručio da se divi ljepotama Crne Gore i da se raduje budućoj saradnji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: