Abazović - Rinkevičs: Crna Gora posvećena evropskim integracijama, članstvu u NATO-u i dobrosusjedskoj saradnji

Abazović je kazao da je Crna Gora otvorena za svaki oblik ekonomske saradnje sa Letonijom

1469 pregleda 5 komentar(a)
Abazović - Rinkevičs, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović - Rinkevičs, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora i Letonija su države sa sličnostima iz prošlosti i sadašnjosti, koje imaju izgrađen odnos prijateljstva i jasnu zajedničku viziju u okviru članstva u NATO-u i evropske budućnosti, saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Letonije Edgarsom Rinkevičsom.

Abazović se, kako je saopšteno, zahvalio Letoniji na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija i istakao posvećenost naše države ispunjavanju privremenih mjerima i kriterijuma kao uslova za članstvo u Evropskoj uniji.

U tom smislu, naglasio je da je Crna Gora posvećena ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja – savezništvu u okviru Alijanse, evropskim integracijama i dobrosusjedskoj saradnji. Potpredsjednik Vlade je kazao da je Crna Gora otvorena za svaki oblik ekonomske saradnje sa prijateljskom Letonijom.

Rinkvečs je istakao da odnose Letonije i Crna Gore karakteriše partnerstvo, otvorenost, te kontinuirana međusobna podrška u okviru bilateralnih i multilateralnih formata saradnje, navode iz Kabineta potpredsjednika Vlade.

Istakao je da, pored savezništva u NATO-u, odnose dvije zemlje obilježava snažna podrška Letonije reformskim naporima Crne Gore na putu učlanjenja u Evropsku uniju.

Bonus video: