Sastanak Abazovića i Lekića: Postojeća Vlada završila mandat, prvo pokušati naći rješenje unutar parlamentarne većine

U saopštenju poručuju da je Abazović upoznao Lekića sa mogućim modalitetima izlaska iz postojećeg stanja, a prije svega sa konceptom buduće evropske Vlade

43526 pregleda 161 reakcija 69 komentar(a)
Abazović i Lekić, Foto: URA
Abazović i Lekić, Foto: URA

Potpredsjednik Vlade i lider URE Dritan Abazović sastao se juče sa predsjednikom DEMOS-a i poslanikom u Skupštini Crne Gore Miodragom Lekićem sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji i modalitetima prevazlaženja postojeće političke krize u državi.

Kako navode iz URA-e, na sastanku su saglasili da je postojeća 42. Vlada završila svoj mandat i da se najprije treba pokušati naći rješenje unutar postojeće parlamentarne većine.

U saopštenju poručuju da je Abazović upoznao Lekića sa mogućim modalitetima izlaska iz postojećeg stanja, a prije svega sa konceptom buduće evropske Vlade.

Konstatovali su, kako navode, da se rješenje mora tražiti unutar institucija sistema i da će se o budućnosti naše države odlučivati u Crnoj Gori.

"Lider DEMOS-a Miodrag Lekić izrazio je spremnost da njegova partija kao i da sada, vodeći primarno računa o interesima zemlje i volji građana, bude dio rješenja prevazilaženja postojeće političke krize i u tom procesu konstruktivan partner", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: