Vuksanović Stanković bezbjednosno ugrožena: "Napadi nas neće pokolebati u borbi za evropsku Crnu Goru"

"Crtala mi se meta i od strane pojedinih ministara, ali me to nije obeshrabrilo. Ne bih komentarisala ćutanje odlazećeg premijera i predsjednika Skupštine... Ćutalo se, ali ima ona izreka koja kaže - ko ćuti slaže se", kazala je poslanica

44509 pregleda 758 reakcija 172 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković rekla je da ju je juče direktor Uprave policije Zoran Brđanin informisao da je bezbjedonosno ugrožena i da će biti obezbijeđeno njeno mjesto stanovanja, jer je bilo naznaka o napadu na nju.

“Ne doživljavam ovo lično kao napad na mene, već kao napad nazadne i nacionalističke politike na sve ono što odslikava građansko, multietničko i evropsko biće Crne Gore. Poručujem svima da nas u ovoj borbi apsolutno ovakvi i drugi napadi na mene, kolege i sve one crnogorske građane koji nisu pristali da budu sluga zvaničnom Beogradu, neće obeshrabriti i pokolebati u daljoj borbi za građansku i evropsku državu,” rekla je poslanica Vijestima.

Ona je prenijela da joj je iz Uprave policije rečeno da će se obezbjeđivati njeno mjesto stanovanja.

“I dalje ću hrabro i odvažno stajati na braniku svega što predstavlja građansku, multietničko i evropsko biće Crne Gore i u tom dijelu znam da imam podršku građana i da ćemo svi izboriti za ono što Crna Gora treba da bude - a to je dio evropske porodice, a ne da se gradi na nazadnoj retrogradnoj politici,” kazala je.

Na pitanje da li je ovo što joj se dešava posljedica verbalnog nasilja na društvenim mrežama i da država ništa nije uradila da to promijeni, poslanica SDP je podsjetila da je proteklih godinu i po dana stalno bila na meti, kroz razne mizogine, seksističke napade.

“Oni nisu dolazili samo iz Crne Gore, već i iz Srbije - od strane određenih poltiičkih ličnosti preko Hepi televizije. Crtala mi se meta i od strane pojedinih ministara, ali me to nije obeshrabrilo. Ne bih komentarisala ćutanje odlazećeg premijera i predsjednika Skupštine... Ćutalo se, ali ima ona izreka koja kaže - ko ćuti slaže se. Svako neka radi svoj posao kako misli da treba,” rekla je Vuksanović Stanković, navodeći da je niko neće prepasti u njenim nastojanjima i ciljevima.

Bonus video: