Milačić: Joković potvrdio da se manjinskom vladom DPS vraća na vlast

Predsjednik Prave Crne Gore poziva da "ne zaboravimo da je rušenje ove Vlade i izborne volje građana od 30. avgusta započeto 'na mala vrata' potpisivanjem Memoranduma kada je komentarisano da je to 'čaj od nane'"

18071 pregleda 48 reakcija 48 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da je predsjednik SNP-a Vladimir Joković juče zvanično potvrdio da se DPS kroz koncept manjinske vlade vraća na vlast.

"Joković je juče kazao da se DPS nikada više neće vratiti na vlast 'na velika vrata', ali je na potpitanje da li se DPS ipak vraća 'na mala vrata' građanima poslao ciničnu poruku da se 'ne može na mala vrata napraviti velika stvar'. Joković nije zaboravio da ubaci poznatu i obaveznu opijumsku floskulu memorandumske družine da se DPS nikada neće vratiti na vlast i da građani nemaju o čemu da brinu. Dakle, Joković dovodi DPS, ali ostaje samo pitanje kako to da saopšti narodu", kazao je Milačić.

Prema Milačiću, prava je istina da SNP i njegovi memorandumski partneri ne mogu napraviti veliku stvar u interesu građana i nazvao ih rušiocima Vlade i izborne volje.

"Ali je za Mila Đukanovića ključna i najveća stvar slamka spasa SNP-a i URE da umjesto lustracije DPS-a dobije ulazak u institucije 'na mala vrata' kako kaže Vladimir Joković", navodi Milačić.

Predsjednik Prave Crne Gore poziva da "ne zaboravimo da je rušenje ove Vlade i izborne volje građana od 30. avgusta započeto 'na mala vrata' potpisivanjem Memoranduma kada je komentarisano da je to 'čaj od nane'".

Ostaje, kaže, pitanje da li će rukovodstvo SNP-a, URE i DPS-a 4. februara proslavu rušenja izborne volje od 30. avgusta slaviti odvojeno ili će organizovati zajedničku proslavu.

"Da li će aplaudirati zajedno ili odvojeno i da li će izbornu volju rušiti 'na mala vrata' sinhronizovanim glasanjem 'za' i 'protiv' ili će svi javno glasati za rušenje Vlade što bi bilo moralno obzirom na njihovu zajedničku memorandumsku politiku. Isto pitanje ostaje da li će rukovodstvo SNP-a, URE i DPS-a zajednički ili odvojeno proslavljati pravljenje već uveliko dogovorene 'manjinske vlade', ako do kraja istraju u zadržavanju mandata koje sada prinose DPS-u, a koje im je povjerio narod za rušenje DPS-a", navodi Milačić.

Sve u svemu, kako dodaje, "na mala vrata“ dobijamo veliku proslavu Mila Đukanovića, Dritana Abazovića, Vladimira Jokovića i "drugih rušilaca izborne volje 30. avgusta, a na velika vrata ponovo dolazi politička korupcija, izdaja i nesigurnost na koju smo već godinu dana dobro zaboravili".

"Najzad, Jokovićeve trivijalne paralele o 'povratku' Saveza komunista na vlast u Crnoj Gori u kontekstu aktuelnog povratka DPS-a, zvuče kao njegov žal za nekim drugim vremenima i autoritarnim ideologijama i bježanje od realnosti aktivne saradnje SNP-a sa DPS-om. Ne bi začudilo da SNP u borbi za poziciju direktora ZIKS-a predloži obnavljanje Golog otoka i drugih Jokovićevih sličnih sentimentalnih projekata Saveza komunista", kazao je Milačić.

Predsjednik Prave Crne Gore navod da će ta stranka ostati dosljedna programu 30. avgusta i, kako je kazao, projekta jedne bolje, pravednije i zdravije Crne Gore.

"I u tom programu će biti sa narodom kao što je bila u najtežim trenucima autokratije Mila Đukanovića, crnih trojki i Veselina Veljovića koji ovih dana, zahvaljujući prije svega SNP-u i URI, umjesto pripreme odbrane za sudski proces zbog napada na službeno lice i pozivanje na otpor, čisti prašinu sa policijske značke i glanca pendrek koji je nosio naređujući nezakonita hapšenja i prebijanja građana", zaključio je Milačić.

Bonus video: