Popović sa Jakičem: Crna Gora na raskršću, vratiti se evropskom putu

Na sastanku iskazana podrška Crnoj Gori i građanskim, progresivnim političkim snagama, u vremenu "teške političke i društvene krize"

4876 pregleda 25 reakcija 8 komentar(a)
Popović i Jakič, Foto: LP
Popović i Jakič, Foto: LP

Crna Gora se nalazi na raskršću i mora napraviti kvalitetan iskorak i vratiti se na evropski i evroatlanski put, u društvo demokratskih i modernih država.

To je, kako je saopšteno iz Liberalne partije, zaključeno tokom današnjeg sastanka predsjednika te partije Andrije Popovića sa liderom LIBSEEN mreže Liberala Jugoistočne Evrope saveza liberala ALDE, nekadašnjim ministrom odbrane Slovenije i poslanikom Evropskom parlamentu, Romanom Jakičem.

Na sastanku u Kotoru je, dodaje se, iskazana puna podrška Crnoj Gori i građanskim, progresivnim političkim snagama, u vremenu "teške političke i društvene krize".

"Oni su podsjetili na doprinos ALDE saveza liberala Evrope i LIBSEEN grupe, kao i Romana Jakiča koji je veliki i dokazani prijatelj Crne Gore, evropskim reformama ali i članstvu države u NATO. Oni su od samog početka tog procesa održali niz međunarodni konferencija o NATO u Crnoj Gori i snažno promovisali Crnu Goru u međunarodnim krugovima. I danas nastavljamo sa takvim djelovanjem, internacionalizujući crnogorsko pitanje i upoznajući međunarodnu javnost i partnere šta se to dešava u Crnoj Gori i sa kakvim se teškim izazovima, nacionalizmom, klerikalizacijom i urušavanje institucija suočava naša država, što već dobro prepoznaju i EU i drugi partneri", saopštili su iz Liberalne partije.

Bonus video: