Zeković: Karakter odlazeće vlade najbolje pokazuje bolesna vezanost za funkcije eksperata i apostola

On je kazao da su odlazećom vladom danas najrazočaraniji oni koji su je i izabrali i podržavali, te da je promjena loše vlasti, kao suštine demokratije, zloupotrijebljena i iskorišćena za "pokušaj podvođenja Crne Gore tuđim interesima i povratak u prošlost", kao i da su zloupotrebe vlasti ne samo nastavljene, već i unaprijeđene

4690 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković saopštio je da karakter odlazeće vlade najbolje pokazuje njena odbrana i posljednji dani, te da bolesna vezanost za funkcije “eksperata i apostola” najjasnije oslikava prirodu onih "koji su na posao došli taksijem, što je predstavljeno kao vrhunac demokratskog dostignuća."

"Od početnog entuzijazma, kada je želja za promjenama mnoge spriječila da vide pozadinu svega, nakon godinu dana prevara, uspjeli su razočarati i one koji nijesu očekivali ništa više od prekida loših praksi bivše vlasti i elementarne političke pristojnosti. SDP, iako je bila opozicija i bivšoj vlasti, nije prihvatila poziv da bude dio sadašnje, već je od samog početka ukazivala na greške, nerijetko i lošu namjeru aktuelne većine. Nažalost, vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu", poručio je Zeković.

On je kazao da su odlazećom vladom danas najrazočaraniji oni koji su je i izabrali i podržavali, te da je promjena loše vlasti, kao suštine demokratije, zloupotrijebljena i iskorišćena za "pokušaj podvođenja Crne Gore tuđim interesima i povratak u prošlost", kao i da su zloupotrebe vlasti ne samo nastavljene, već i unaprijeđene.

"Umjesto da promjena vlasti obezbijedi smirivanje tenzija, one su nikada izraženije, upravo zbog pokušaja vlade da uruši građanski i sekularni karakter Crne Gore i njenu suštinsku nezavisnost. Potpuno paralisane evropske integracije, pad investicija, rast broja nezaposlenih za 12.000 u trenutku kada EU bilježi najveću zaposlenost u zadnjih ¼ vijeka, pravosudni sistem u VD stanju ili disfunkcionalni rezultat su jednogodišnjeg služenja tuđim interesima", kazao je Zeković.

Zeković poručuje da se nada da će svi iz svega što se dešavalo izaći pametniji.

"Bivša vlast uvidjeti i javno priznati sopstvene greške koje su dovele do ovakve većine, a konstituenti dosadašnje većine priznati stratešku pogrešnost dosadašnjeg djelovanja", zaključuje u saopštenju.

Bonus video: