Zakonodavni odbor u četvrtak o skraćenju mandata parlamentu

Skupštinsko radno tijelo razmatraće i Predlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se traži održavanje lokalnih izbora u jednom danu

10038 pregleda 5 komentar(a)
Sa jedne od ranijih sjednica Odbora, Foto: Screenshot/Youtube
Sa jedne od ranijih sjednica Odbora, Foto: Screenshot/Youtube

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore raspravljaće sjutra o Vladinom predlogu o skraćenju mandata parlamentu.

Vlada je to tražila 20. januara, nakon što je dan ranije uputila parlamentu zahtjev za razrješenje vicepremijera Dritana Abazovića.

Prethodno je koalicija "Crno na bijelo" (CnB), koju je Abazović predvodio na izborima, 19. januara s opozicijom podnijela inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Zakonodavni odbor baviće se sjutra i Predlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji su u skupštinsku proceduru takođe predale koalicija CnB i opozicija, i kojim se traži održavanje lokalnih izbora u jednom danu. Sjednica odbora zakazana je za 13 sati.

Na sjutrašnjoj vanrednoj sjednici parlamenta će - ako se izglasa njen dnevni red - biti predlog za razrješenje Abazovića i izbor njegovog nasljednika.

Dan kasnije, u 10 sati, poslanici bi trebalo da raspravljaju o skraćenju mandata Skupštini, dok će u 11 časova odlučivati o nepovjerenju Vladi i izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Bonus video: