Bjelopoljska URA: Podrška evropskoj vladi u kojoj neće biti DPS-a

Iz tog opštinskog osbora navode i da bi za vrijeme trajanja evropske vlade obezbijedili uslove za nove parlamentarne izbore, pripremom izbornog zakonodavstva i čišćenjem biračkih spiskova

4198 pregleda 7 komentar(a)
Bjelopoljski odbor (arhiva), Foto: URA
Bjelopoljski odbor (arhiva), Foto: URA

Bjelopoljska URA dala je punu podršku manjinskoj i proevropskoj vladi i istrajnosti URE ka proevropskom putu koji je jedino moguć uz dijalog i širok konsenzus.

To je poručeno na sinoć održanoj sjednici, a u saopštenju se navodi da koncept evropske vlade koju URA nudi je jedini mogući izlaz iz "beznadežnog stanja" i krize u kojoj su se trenutna Vlada i država našle.

Iz tog opštinskog odbora smatraju da Vlada koju smo do sada imali se bavila više sporednim stvarima u odnosu na evropsku agendu koja bi nas vodila ka Evropi.

"Naš jedini cilj je ispunjenje zadanih uslova, zatvaranje privremenih mjerila, reforme u pravosuđu i tužilaštvu, izbor sudija Ustavnog suda, izglasavanje važnih zakona sa tropetinskom većinom i sprovođenje programa 'Evropa sad'", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da bi za vrijeme trajanja evropske vlade obezbijedili uslove za nove parlamentarne izbore, pripremom izbornog zakonodavstva i čišćenjem biračkih spiskova.

Taj opštinski odbor ističe da na mjestu premijera nove vlade vidi sadašnjeg potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, "čovjeka koji je dao najviši doprinos u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, a što je najvažniji uslov u sprovođenju evropske agende"

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik partije Filip Adžić i izvršni direktor Zoran Mikić.

Bonus video: