Šćekić: Ohrabrujuća izjava sudije povodom Đukanovića, više nego očigledno da je prekršio Ustav

U tom pravcu je neophodan izbor novog VDT, specijalnog tužioca, predsjednika Vrhovnog suda, članova Ustavnog suda kako bi se izašlo iz ove pat pozicije, i kako bi se što prije uhvatili u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom na najvećem nivou, dodao je potpredsjednik SNP-a

14354 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić kazao je da ta partija nema namjeru da se miješa u rad pravosudnih organa, ali da svakako u tom pravcu djeluje ohrabrujuće izjava sudije izvjestioca Ustavnog suda koja se tiče inicijative SNP-a.

"Više je nego očigledno da je Milo Đukanović prekršio Ustav, i da je i kao trenutni predsjednik države i političar kočničar evropskih integracija. Upravo njemu i eliti koju on direktno predstavlja najviše je i odgovaralo paralisano stanje u sudstvu, tužilaštvu i mnogim drugim državnim organima, koji su, nažalost, bili pod njegovom direktnom kontrolom", kazao je on.

Zato je, navodi Šćekić, više nego potrebno da se što hitnije uspostavi puna nezavisnost sudova i obezbijedi njihova profesionalnost i efikasnost.

Povezani članci

03. Februar 2022.

Sudija: Predsjednik htio da utiče na odluku crkve

U tom pravcu je neophodan izbor novog VDT, specijalnog tužioca, predsjednika Vrhovnog suda, članova Ustavnog suda kako bi se izašlo iz ove pat pozicije, i kako bi se što prije uhvatili u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom na najvećem nivou, dodao je on.

SNP smatra da Đukanović nije jedini, koji je "vladao stvarajući podjele".

Šćekić ističe da "nažalost, u našoj državi još uvijek postoje strukture koji bi i sada, na podjelama i zaustavljanju našeg evropskog puta, željeli po svaku cijenu da zadrže fotelje, doživljavajući državu kao svoje privatno vlasništvo, šireći neistinite i ničim opravdane konstatacije o navodnoj ugroženosti interesa naših građana"

"I ovoga puta, više smo nego sigurni da za naše društvo prioritet predstavlja stvaranje pravno uređene, kao i ekonomski i socijalno stabilne države. Evropski put nema alternativu i SNP će, i ovoga puta nedvosmisleno biti dio evropske budućnosti Crne Gore, poštujući naše tradicije i posebnosti koju njeguje svaka evropska država", saopštio je potpredsjednik SNP-a.

Bonus video: