Bez podrške predlogu za objedinjavanje lokalnih izbora

Za predlog je glasalo pet članova Odbora, protiv ih je bilo četiri, dok su dva bila uzdržana

13993 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu nije danas podržao dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima je traženo održavanje lokalnih izbora u jednom danu.

Za predlog je glasalo pet članova Odbora, protiv ih je bilo četiri, dok su dva bila uzdržana.

Predlog su podržali poslanici Srđan Pavićević (CIVIS), Andrija Nikolić, Jovanka Laličić, Dragutin Papović i Miloš Nikolić (DPS), dok su protiv bili Predrag Bulatović, Jovan Vučurović, Slaven Radunović i Branka Bošnjak (DF). Uzdržani su bili poslanica Milosava Paunović (SNP) i predsjednik odbora Momo Koprivica (Demokrate).

Dopune Zakona su u skupštinsku proceduru predali koalicija Crno na bijelo i opozicija.

U predlogu piše da će se “prvi naredni izbori za odbornike u skupštinama opština Ulcinj, Berane i Plužine, u skladu s ovim zakonom, održati u 2022. godini istovremeno s održavanjem redovnih izbora za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, Skupštini Opštine Golubovci (opštine u okviru Glavnog grada) i skupštinama opština: Bar, Bijelo Polje, Danilovgrad, Kolašin, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Žabljak i Šavnik. Odbornicima u skupštinama opština Ulcinj, Berane i Plužine produžava se mandat do izbora odbornika koji će se održati u smislu stava i ovog člana”.

Bonus video: