Bošnjak: Partija se formira u kripti hrama, sveštenici zovu naše članove da se priključe

Milačić pozvao poslanicu da saopšti ime osobe iz crkvene strukture koja se miješa u politiku, navodeći da, ako to ne kaže, unosi nemir u narod i u crkvu

35769 pregleda 317 reakcija 103 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Pobjeda na izborima u avgustu 2020. godine jeste izvojevana na talasu litija, ali litije nisu organizovane samo zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, nego i ventil građanima koji su osjećali nepravdu koja se godinama gomilala, kazala je poslanica Branka Bošnjak tokom današnje rasprave na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

“Mislite da ne znamo da se partija formira u kripti hrama u Podgorici, da pojedini sveštenici zovu pojedine naše članove da im se priključe i da formiraju partiju. Sve se zna”, istakla je Bošnjak.

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić je od Bošnjak tražio da saopšti ime i prezime osobe iz crkvene strukture koja se miješa u politiku, navodeći da, ako to ne kaže, unosi nemir u narod i u crkvu.

“Nemojte crkvu da branite od mene, jer sam veći vjernik nego vi”, odgovorila je Bošnjak.

Kazala je da je veći prijatelj bila i sa preminulim mitropolitom Amfilohijem i sadašnjim Joanikijem.

“Nemojte njih da branite od mene. A Gojko Perović, sa njim stvarno nisam. On se previše mijenja i evo vam ga, izvolite, možete ga slobodno prigrliti i on vam je zaslužan za sve što se dešava”.

Milačić je tražio da se ne govori o Peroviću riječima “evo vam ga”, navodeći da je srećan što je Perović “ovakav kakav jeste”.

“On je i otac ove pobjede, jedan od najvećih”.

Bonus video: