Abazović: Obavili smo seriju razgovora, ako nema rješenja onda izbori

"Bilo bi krajnje neracionalno prema građanima da sada razgovori traju, mora se zato što prije nova vlada formirati", istakao je Abazović

81712 pregleda 135 reakcija 105 komentar(a)
Abazović, Foto: Biljana Matijašević
Abazović, Foto: Biljana Matijašević

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da očekuje pad Vlade danas u parlamentu.

"Ova Vlada je odradila mandat do kraja, neko će reći dobro, neko loše. Ja sam zadovoljan. Važno je da građani vide da su promjene moguće", kazao je Abazović novinarima u Skupštini.

Rekao je da neće iznositi ružne riječi na račun premijera.

Abazović je rekao da će, u slučaju smjene Vlade, razgovarati sa parlamentarnom većinom. Kazao je da su već obavili niz razgovora. "Ako nema rješenja, onda izbori".

"Bilo bi krajnje neracionalno prema građanima da sada razgovori traju, mora se zato što prije nova vlada formirati", dodao je.

Kazao je da bi mandatar bi mogao biti bilo ko ko obezbijedi 41 glas podrške u parlamentu. "Ostajem pri tome da smo spremni da idemo u opoziciju", naveo je Abazović.

Na pitanje da li vidi sebe kao premijera, odgovorio je da je jako rano i da bi bilo neodgovorno da o tome govori. Rekao je da ne očekuje proteste i da je mnogo više novinara ispred Skupštine nego onih koji protestuju.

"Situacija je redovna", kazao je Abazovi i zahvalio premijeru i predsjedniku Skupštine, koji su juče pozvali građane da se ne okupljaju.

Na dnevnom redu današnje vanredne sjednice Skupštine je inicijativa za glasanje o nepovjerenju Vladi. Za smjenu Vlade izvjesno je da će glasati najmanje 44 poslanika opozicije i vladajuće koalicije “Crno na bijelo” (GP URA i CIVIS) - tri više nego što je potrebno da bi Krivokapićev kabinet “pao”.

Bonus video: