CDT: Odluka o spajanju lokalnih izbora na ovaj način je nezakonita, politički licemjerna i veoma opasna

Iz CDT su rekli da je "danas demonstrirana isključiva politika koja nas vraća u političke obore i onemogućava EU integracije"

14879 pregleda 10 komentar(a)
CDT, Foto: CDT
CDT, Foto: CDT

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je večeras da je usvajanje Predloga za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno da se lokalni izbori u 14 opština održe u jednom danu, nezakonito, politički licemjerno i veoma opasno.

"Odluka o spajanju lokalnih izbora na ovaj način je nezakonita, politički licemjerna i veoma opasna. Ona će, takođe, ući u anale crnogorske politike kao odluka u kojoj su akteri zastupali stavove dijametralne onima koje su o istoj temi izrekli tek koji mjesec unazad", istakli su iz CDT na Tviteru.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su dodali da je "danas demonstrirana isključiva politika koja nas vraća u političke obore i onemogućava EU integracije".

"Izborna pitanja se ne smiju riješavati bez dijaloga i dogovora čak ni onda kad nije potrebna kvalifikovana većina Gaženje Odbora sveobuhvatnu izbornu reformu je gaženje prilike za dogovor i sabotiranje mogućnosti da se naše EU integracije konačno odblokiraju. Ovako se ne rješavaju problemi. Ovako se ne ponašaju "evropske snage" u društvu", kazali su iz CDT.

Bonus video: