Markuš vrijeđao predstavnike CDT-a

Primitivnim rječnikom Markuš je komentarisao stav CDT-a da Vlada, izmjenama Odluke o načinu sticanja državljanstva, želi sukobe u zemlji, te da takva neodgovornost u posljednjim danima mandata nije samo za političku, već i za krivično-pravnu odgovornost

28350 pregleda 248 reakcija 63 komentar(a)
Markuš, Foto: Printscreen YouTube
Markuš, Foto: Printscreen YouTube

Član Nacionalne komisije za UNESKO, Jovan Markuš neprimjerenim rečnikom vrijeđao je na društvenoj mreži Tviter predstavnike nevladine organizacije Centar za demokratsku tranziciju (CDT)

Predstavnike CDT-a Milicu Kovačević i Dragana Koprivicu nazvao je "ološima" "pod***nim muvama DPS-a", "masnokosnim" i "veprinama".

Primitivnim rječnikom Markuš je komentarisao stav CDT-a da Vlada, izmjenama Odluke o načinu sticanja državljanstva, želi sukobe u zemlji, te da takva neodgovornost u posljednjim danima mandata nije samo za političku, već i za krivično-pravnu odgovornost.

Tvit Jovan Markuš, Jovan Markuš
foto: Screenshot

Markuš je nedavno prizemnim i primitivnim vokabularom, vrijeđao i poslanicu Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković.

Centar za ženska prava (CŽP) i Akcija za ljudska prava (HRA) zatražile su zbog toga od Vlade da razriješi Markuša članstva u Nacionalnoj komisiji za UNESCO i usvajanje strategije za borbu protiv govora mržnje.

Bonus video: