SNP i DF neće glasati za smjenu Bečića; Mikić: Ako Bečić stoji iza optužbi na račun URA pitanje je možemo li sarađivati

Vanredna sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o smjeni Bečića zakazana je za 7. februar

63452 pregleda 118 reakcija 118 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Socijalistička narodna partija i Demorkatski front neće glasati za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

To su saopštili poslanik Demokratskog fronta Dejan Đurović i funkcionerka SNP-a funkcionerka Slađana Kaluđerović.

"Imali smo svi prilike da vidimo ponašanje Demokratske Crne Gore prema Socijalističkoj narodnoj partiji prethodnih nedjelja. Nećemo praviti dodatne probleme i tenzije unutar parlamentarne većine. Nećemo progutatit i zaboraviti stvari i riječi koje us izrečene nepravedno i nekulturno, politički nevaspitano ali zarad opšteg dobra nećemo glasati za smjenu predsjednika Skupštine", kazala je Kaluđerović u emisiji na RTCG.

Đurović je rekao da DF neće "sa DPS glasati osim za zakone koji su dobri za opšte dobro Crne Gore..."

"Što se tiče gospodina Bečića nećemo glasati za njegovu smjenu", rekao je Đurović.

Funkcioner GP URA, Zoran Mikić kazao je da će sjutra imati konsultacije unutar koalicije i da će od toga zavisiti "kako će glasati".

"Ono što bih ja želio da čujem, a nijesam imao prilike od gospodina Bečića da li on stoji iza svega onoga što su rekle njegove partijske kolege ne samo u toku trajanja ove sjednice nego u prethodnih nekoliko sedmica. Da li stoji iza svih tih optužbi koje su oni iznijeli na račun URE i na račun lidera URE Dritana Abazovića o izdaji, o 21 milionu, o korumpiranom političaru, o članu organizovane kriminalne grupe. Ako on stoji iza tih optužbi onda je pitanje da li možemo mi da sarađujemo ako on to stvarno misli... Ako neko ima dokaze neka podnese krivičnu privjavu i predloži svjedoke koje treba saslušati po tom osnovu", rekao je Mikić.

Vanredna sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o smjeni Bečića zakazana je za 7. februar.

Inicijativu za smjenu Bečića, koju je potpisalo 38 poslanika opozicionih partija - Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Albanske koalicije Jednoglasno, Skupštini je predata 21. januara.

Za smjenu Bečića potreban je najmanje 41 glas, što znači bi za to morao da glasa i neko iz vlasti.

Bonus video: