Ministar Pejović u Briselu predstavljao DPS

Pejović je prošlog petka u Briselu imao sastanke sa zvaničnicima Evropske unije i učestvovao na redovnom skupu PES-a
119 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: PES.EU
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: PES.EU
Ažurirano: 26.10.2017. 14:34h

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović tokom zvanične ministarske posjete Briselu 20. oktobra učestvovao je i na redovnom sastanku Predsjedništva Partije evropskih socijalista (PES), gdje je predstavljao Demokratsku partiju socijalista (DPS).

Sudeći po obavještenjima ministarstva i DPS-a, Pejović je tokom službene posjete Briselu razgovarao sa evropskim zvaničnicima, ali i kolegama iz evropskih socijaldemokratskih partija.

Iz ministarstva “Vijestima” nije odgovoreno zbog čega je ministar tokom radne posjete predstavljao partiju i ko je platio troškove boravka u Briselu. Iz Pejovićevog kabineta nije odgovoreno ni koliko su iznosili troškovi puta ni da li postoji obaveza članova Vlade da od premijera traže dozvolu ukoliko se na međunarodnim ili domaćim skupovima tokom radnog vremena bave partijskim radom.

Na sajtu ministarstva objavljeno je da je Pejović prošlog petka u Briselu razgovarao sa predstavnicima država članica EU u Savjetu za proširenje, Evropske komisije i Službe vanjskih poslova EU. Oni su, kako je tada navedeno, ocijenili da Crna Gora ostvaruje vidljiv napredak u pravcu unapređenja vladavine prava i izrazili očekivanje da će ostvareni napredak u reformama omogućiti otvaranje novih pregovaračkih poglavlja do kraja godine.

Istog dana na sajtu DPS-a objavljeno je da je Pejović kao predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije u GO DPS-a učestvovao na sastanku PES-a u Briselu.

“Pejović je imao više susreta sa predstavnicima sestrinskih partija, kojima je predstavio posljednja dešavanja u Crnoj Gori. Kako je istakao u razgovorima, proces pristupanja EU sada nakon ulaska Crna Gore u NATO, predstavlja primarni cilj vanjske politike, te je sva politička podrška sestrinskih partija u ostvarenju tog cilja dobrodošla. Na toj liniji je zahvalio evropskim socijalistima na podršci”, ocijenjeno je u DPS-u.

Bonus video: