Milačić: Parlamentarne većine od 30. avgusta više nema, političko djelovanje nastavićemo kao opozicija

"Inicijativa za razrešenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića je očekivani nastavak djelovanja nove većine URE i DPS-a, uz podršku SNP-a i drugih..."

13307 pregleda 17 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Prava Crna Gora
Sa sjednice, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je danas da parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. više nema, te da će ta partija svoje političko djelovanje nastaviti kao opozicija.

Iz Prave Crne Gore je saopšteno da je na juče održanoj sjednici Gradskog odbora Prave Crne Gore Podgorica konstatovan prestanak mandata prethodnom i izabran novi gradski odbor.

Navodi se da je novi novi predsjednik odbora, ekonomista Stefan Vešović, a sekretarka odbora pravnica Ana Dujović.

U saopštenju piše da je Milačić koji je predsjedavao sjednicom poželio srećan rad novom sastavu Gradskog odbora, predsjedniku i sekretarki.

"Snaženje i jačanje naše partije odražava se danas i kroz osvježavanje, snaženje i jačanje našeg Gradskog odbora koji će dati veliki doprinos u sigurnom razvlašćivanju DPS-a u Podgorici na predstojećim lokalnim izborima. Raduje me veliki broj novih lica u našem odboru, što je potvrda naše zrele, konstruktivne i odlučne politike, naročito od pobjede 30. avgusta", istakao je Milačić.

On je dodao da "građani prepoznaju činjenicu da je Prava Crna Gora od samog početka promjene vlasti bila i ostala na istim pozicijama snažne odbrane izborne volje građana, da smo na svakom mjestu i na svakom koraku bili brana zakulisnim radnjama, memorandumskim prevarama i izdaji volje građana koja se prije nekoliko dana i ozvaničila".

"Niti u jednom trenutku nismo pravili kompromise sa onima koji su se igrali sa 30. avgustom i nismo, niti ćemo ćutati na bilo čije gaženje 30. avgusta. Za razliku od većine kolega iz naše predizborne koalicije Za budućnost Crne Gore, koji su u trenutku istorijske izdaje građana čak i napustili salu, bili smo sa narodom na ulicama dok se pripremala najveća izdaja ozvaničena na prethodnoj sjednici Skupštine i to treba da služi na čast svakom članu i svakom simpatizeru Prave Crne Gore. Inicijativa za razrešenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića je očekivani nastavak djelovanja nove većine URE i DPS-a, uz podršku SNP-a i drugih, te još jedan dokaz da parlamentarne većina 30. avgusta više nema i da je srušena od strane potpisnika memoranduma skupa sa DPS-om. Prava Crna Gora će u ovoj krizi ostati uz narod koji je izdan od većine svojih predstavnika. Svoje političko djelovanje nastavićemo kao opozicija, jer nećemo pristati na ucjene koje sprovodi URA sa potpisnicima memoranduma radi bilo koje fotelje i bilo koje funkcije u kojoj ne možemo sprovoditi politiku 30. avgusta. Od obaranja Vlade od strane URE i DPS-a, Prava Crna Gora stavlja znak jednakosti između URE i DPS-a", rekao je Milačić.

Vešović je poručio da na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici očekuj da se kao parlamentarna stranka izuzetno ozbiljno predstave i uđe u lokalni parlament.

"Jedan od glavnih ciljeva je nastavak razvlašćivanja DPS-a na lokalnim nivoima. Iako na republičkom nivou, nekadašnje kolege iz parlamentarne većine, sve rade da se rehabilituje DPS, Prava Crna Gora će biti kočničar na tom putu. Izbori koji će biti održani u maju, imajući u vidu političku atmosferu u zemlji, očigledno će biti jedna vrsta referenduma. Od nas iz Podgoričkog odbora očekujem ozbiljan rad koji će dovesti do toga da formiramo vlast u Glavnom gradu i na taj način nastavimo uspješnu misiju koju smo počeli kroz ulaske u opštinske parlamente Bara, Pljevalja, Berana, Budve, Herceg Novog i naravno kruna svega je parlamentarni status na prvim parlamentarnim izborima na kojima smo kao stranka učestvovali. Čestitam starim članovima Gradskog odbora kojima je mandat produžen, novim članovima Gradskog odbora kao i novom Sekretaru Gradskog odbora. Takođe, želio bih da se zahvalim članovima Gradskog odbora kojima je prestao mandat", rekao je Vešović

Dujović je poručila da joj je zadovoljstvo što je imenovana na funkciju sekretara Gradskog odbora Prave Crne Gore.

"Trudiću se da u periodu trajanja svog mandata snažno doprinesem interesima naše ideje. Zalagaću se za to da se sjednice Gradskog odbora održavaju češće i nadam se da ćemo u narednom periodu ostvariti saradnju na obostrano zadovoljstvo", kazala je Dujović.

Bonus video: