SDP i Građani: DPS očigledno i nažalost ne vidi u kakvom je stanju Cetinje nakon njihove višegodišnje vladavine

"Ako kolege iz DPS misle da je skoro 30 godina njihovog upravljanja gradom malo, mi mislimo da je i previše"

13168 pregleda 19 komentar(a)
SDP Cetinje, Foto: SDP Cetinje
SDP Cetinje, Foto: SDP Cetinje

Građani Cetinja su na izborima 5. decembra željeli promjenu lošeg načina upravljanja gradom, svojim glasovima ubjedljivo većinski uskratili povjerenje aktuelnoj vlasti i dali značajnu podršku listi "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje", odnosno konceptu profesionalne, depolitizovane i otvorene gradske uprave, saopšteno je danas iz liste "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje" .

"Osnovni demokratski princip je da ona partija koja može dobiti većinu, dobije i rukovođenje gradom, a to je u ovom slučaju lista SDP i Građani, a ne DPS. I još bitniji, da ona lokalna vlast koja je izgubila izbore nema legitimitet da vodi grad. Više puta smo kazali, i sada ponavljamo – koncept koji predlažemo je jedini put da grad izađe iz stanja propadanja i može biti realizovan samo ukoliko lista “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje", bude predvodnik ovog procesa", ističe se u saopštenju liste "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

Oni su dodali da "sve drugo, valjda je jasno svima, bilo bi povratak na staro i pogrešno koje je urušilo Cetinje i čemu su građani na izborima poslali jasnu poruku".

"Kolege iz cetinjskog DPS, očigledno i nažalost, ne vide u kakvom je stanju Cetinje nakon njihove višegodišnje vladavine, te da su neophodne temeljne promjene u vođenju grada. Žao nam je što nijesu shvatili ni poruku birača da grad ne mogu voditi oni koji su Prijestonicu doveli u ovakvo stanje, jer ni to nema veze sa demokratskim principima na koje se pozivaju, a još manje sa zdravom logikom. Žao nam je što kolege iz DPS-a, sada je iz njihovog reagovanja već očigledno, ne žele da učestvuju u bilo čemu od opšteg interesa ako nijesu sve najvažnije poluge upravljanja u njihovim rukama. Ako kolege iz DPS misle da je skoro 30 godina njihovog upravljanja gradom malo, mi mislimo da je i previše", piše u saopštenju lisre "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

Oni su kazali i da "saradnja na starim i pogrešnim osnovama koje su Cetinje dovele tu đe je danas, čini realizaciju našeg koncepta građanskog, a ne partijskog Cetinja, demokratskog, a ne monopolskog – nemogućom, te stoga i neprihvatljivom za listu SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

"Ponavljamo, povjerenje koje su građani Cetinja dali našem konceptu ni po koju cijenu nećemo iznevjeriti, jer bismo time iznevjerili šansu da mijenjamo grad na bolje", zaključuje se u saopštenju liste "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

Bonus video: