Sjednica Skupštine o smjeni Bečića ne može biti odgođena?

U članu 128 piše da podnosilac zahtjeva za vanredno zasjedanje određuje dan održavanja i dnevni red sjednice

22715 pregleda 63 reakcija 15 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih sjednica Skupštine, Foto: Luka Zeković
Sa jedne od prethodnih sjednica Skupštine, Foto: Luka Zeković

Šef jednog poslaničkog kluba u Skupštini Crne Gore, pojasnio je nezvanično "Vijestima" da današnja sjednica Skupštine Crne Gore ne može biti odgođena, što je tražio Demokratski front (DF), jer je riječ o vanrednoj, a na redovnoj sjednici.

Crnogorski parlament danas na vanrednoj sjednici treba da raspravlja o predlogu za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je rekao da će DF tražiti odgađanje današnjeg zasijedanja Skupštine, kako bi pokušali još jednom da dođu do dogovora u skupštinskoj većini.

U članu 103 Poslovnika, u dijelu koji se odnosi na redovna zasjedanja, piše da predsjednik Skupštine može odrediti pauzu, ako to zahtijevaju okolnosti u radu sjednice.

"Predsjednik Skupštine prekida sjednicu: kad utvrdi nedostatak kvoruma kada je kvorum potreban; zbog potreba da se izvrše neophodne konsultacije i pribave mišljenja, kao i u drugim slučajevima kada to, na njegov predlog ili predlog kluba poslanika, odluči Skupština. U slučaju prekida sjednice, predsjednik Skupštine određuje vrijeme nastavka sjednice", navodi se u Poslovniku.

U članu 128 piše da podnosilac zahtjeva za vanredno zasjedanje određuje dan održavanja i dnevni red sjednice.

"Skupštinu na sjednicu vanrednog zasjedanja predsjednik Skupštine će sazvati u vrijeme i s dnevnim redom naznačenim u zahtjevu za vanredno zasjedanje".

Bonus video: