Kažanegra: Pejović ne može da kadrira sa DF-om

Prema njegovim riječima “u DF-u smo u potpunosti saglasni da svi oni koji su iznosili neistine, klevete, pravili spletke i zakulisne radnje ne mogu da bude dio rješenja trenutne situacije “

10824 pregleda 13 komentar(a)
Foto: DF Budva
Foto: DF Budva

Demokratski front nikada neće pristati na ucjene bilo koje vrste jer nikada nećemo pogaziti principe političkog djelovanja i dozvoliti prekrajanje izborne volje.

To je naveo odbornik Demokratskog fronta Mladen Kažanegra, iznoseći stav odborničkog kluba tog saveza.

“Miomir Pejović stečajni predsjednik opštinskog odbora Demokrata, poslednji je ko može da se obraća DF-u i dijeli nam lekcije jer ga je od stupanja na dužnost predsjednika Upravnog odbora HG Budvanska rivijera i plate od nekoliko hiljada eura, zbog prečestih letova o trošku građana, obuzeo sindrom „visoke nadmorske visine“ pa je svako malo u Barseloni, Londonu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sigurno je da nećemo dozvoliti da nam umišljeni šeik Mijomir Pejović ovih dana iz Dubaija šalje ultimatume o tome ko je iz Demokratskog fronta prihvatljiv za njih a ko ne da obavlja funkciju predsjednika opštine, praveći listu poželjnih i nepoželjnih, a posebno ne da se prema našim kadrovima određuje prema tome gdje je ko rođen. Evidentno je da postoje razlike u saopštenjima Demokrata Budva i njihovog predsjednika jer nas u jednom pozivaju na dogovor a u drugom zahtijevaju da aktuelni predsjednik opštine Marko Carević mora da podnese ostavku i da predloženo rješenje za njih nije prihvatljivo”, istakao je Kažanegra.

Prema njegovim riječima “u DF-u smo u potpunosti saglasni da svi oni koji su iznosili neistine, klevete, pravili spletke i zakulisne radnje ne mogu da bude dio rješenja trenutne situacije “.

“Ali u tom slučaju Demokrate moraju krenuti baš od Mijomira Pejovića i njihovih kadrova koji su svo ovo vrijeme stavljali klipove pod točkove nakon izbora i činili sve da do normalnog funkcionisanja ne dođe.Ako se držimo principa i istine, još nismo dobili odgovor kako je Mijomir Pejović odmah nakon izbora bio zaposlen u JU „Grad teatar“ i to za rad od kuće, jer mu je pored odborničke plate očito trebala dodatna pzarada, sve dok nije izabran za predsjednika Upravnog odbora HG „Budvanska rivijera“ na primanja preko tri hiljade eura.S obzirom da mu je i sve to bilo malo, isti organizuje privatne proslave o trošku preduzeća i donosi privatne račune iz kafića da mu se refundiraju kao što je poslednji iz jednog podgoričkog lokala u iznosu od 11.30 eura za koji je iz njegovog kabineta poslao računovodstvu zahtjev za refundaciju sredstava”, istakao je Kažanegra. On je javno pozvao Pejovića da demantuje ove tvrdnje ukoliko nisu tačne.

“Nakon što je utonuo u privilegije o trošku građana evidentno je nastavio svoj glumački talenat sa prethodnog posla pa DF poziva na dogovor, a u suštini radi sve da do dogovora ne dođe i tome najviše štete nanosi Demokratskoj Crnoj Gori.Demokratski front kao ozbiljan politički subjekt je još 09.07.2021. godine, dakle još prije 7 mjeseci, dostavio Demokratama potpisan koalicioni sporazum od strane Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene, koji su Demokrate odbile zbog jasnog stava da se potpisnici obavezuju da neće praviti nikakve koalicije sa DPS-om, da neće mijenjati izbornu volju građana i da su obavezni da je poštuju”, istakao je Kažanegra.

Kako dodaje što se DF tiče, stvari su vrlo jasne.

“Dogovor je moguć isključivo na bazi izborne volje građana Budve i bez ikakvog uslovljavanja sa suprotne strane. Zasigurno nećemo dozvoliti da Mijomir Pejović zbog sujete i animoziteta prema pojedincima mijenja izbornu volju nezadovoljan svojim izbornim rezultatom. Ukoliko im je to neprihvatljivo, više puta smo saopštili i sada ponavljamo da skratimo mandat skupštini i mandate vratimo građanima, po modelu kako to Demokrate predlažu na državnom nivou. Demokrate su isključivi krivci za blokadu skupštine, neodržavanje sjednice, neusvajanje budžeta već treću godinu zaredom, i u konačnom čine sve da kao DPS uvedu prinudnu upravu u Budvu. U prethodnom periodu, pod dirigentskom palicom Mijomira Pejovića, Demokrate Budva su držali grad u konstantnoj političkoj krizi sa čim jednom za svagda treba raskrstiti. Građani nisu dužni da trpe destrukciji i nečije nerealne ambicije zbog čega pozivamo zdrave snage unutar Demokrata, za koje sam siguran da ih ima, da se otrgnu samovolji pojedinca i da sjednemo za isti sto i dogovorimo funkcionisanje vlasti u Budvi na bazi izborne volje građana”, zaključio je Kažanegra.

Bonus video: