Vukčević: Neću podnijeti zahtjev za godišnju nadoknadu

U svom obraćanju je navela da želi da objasnim da njeno imenovanje "ne traje jedan dan, kako su to mediji istakli i neki političari insinuirali, već i tokom tehničkog mandata Vlade"

29367 pregleda 136 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Novoimenovana savjetnica premijera Zdravka Krivokapića Svetlana Vukčević kazala je da saglasno svojoj etici neće podnijeti zahtjev za godišnju nadoknadu, jer bi to kako kaže značilo korišćenje novca građana.

Krivokapić je imenovao Vukčević dan uoči sjednice Skupštine na kojoj se raspravljalo o izglasavanju nepovjerenja Vladi.

"Povodom interesovanja javnosti i brojnih komentara javnih ličnosti i medija, u kojima se apostrofira moja navodna spremnost ''da jednim danom radnog iskustva na mjestu savjetnika Premijera Crne Gore stičem pravo na korišćenje godišnje nadoknade od 15.000 eur'' obavještavam da je čitava buka stvorena bez provjere činjenica", saopštila je Vukčević.

Povezani članci

03. Februar 2022.

Krivokapić imenovao novu savjetnicu

Ona je objasnila da prema zakonu, pravo na nadoknadu se ne ostvaruje automatski prestankom funkcije, već isključivo po podnošenju zahtjeva za njenu isplatu, čime se ostavlja pojedincu na volju da li će to učiniti ili ne.

U svom obraćanju je navela da želi da objasnim da njeno imenovanje "ne traje jedan dan, kako su to mediji istakli i neki političari insinuirali, već i tokom tehničkog mandata Vlade"

"Takođe, podsjećam da su sporni zakon kreirali i usvojili oni koji najviše ovih dana prigovaraju tom zakonu, a koji su ga obilato koristili, oštetivši građane u višemilionskim iznosima. Ovo vidim kao dobru priliku da buduća vlast sve sporne zakone preispita, izmijeni ili ukine, ako su na štetu građana", saopštila je novoimenovana savjetnica premijera.

Prema njenim riječima, ona se prijavila na konkurs za drugu ekspertsku poziciju u Vladi prije pola godine.

"Iako je ovo imenovanje došlo u nevrijeme, zahvaljujem premijeru prof. dr Krivokapiću što je procijenio da moje profesionalne reference i međunarodno iskustvo, kao i nestranačka pripadnost, mogu koristiti u tehničkom mandatu Vlade", kazala je Vukčević.

Bonus video: