Ivanović: Gdje bi bila volja naroda da je Abazović 31. avgusta prišao drugoj strani? Demokrate protestuju zbog Bečića

"Sada ne bismo ulazili u nijednu vladu dok ne vidimo o čemu se radi. Naša partija nije privatna nego partija članstva i poštovaću to što članstvo odluči"

47092 pregleda 749 reakcija 219 komentar(a)
Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ivanović, Foto: Luka Zeković

Najavljeni protest Demokrata je njihovo demokratsko pravo i način ispoljavanja protesta zbog smjene predsjednika Skupštine Alekse Bečića, kazao je poslanik SNP-a Dragan Ivanović u izjavi za Antenu M komentarišući poziv Demokrata na protest u srijedu u 18 sati ispred hrama u Podgorici.

Upitan šta je posrijedi kada je protest u pitanju, odbrana izborne volje građana ili odbrana fotelja kao što mnogi smatraju, Ivanović je kazao da će Demokrate nastupiti pod geslom da su čuva izborna volja građana.

"To je politika. Oni na to imaju demokratsko pravo, ići će pod geslom da je protest izraz nezadovoljstva zbog navodne promjene volje građana. Protesti nisu za Vladu, već se lično tiču Demokrata i njihovog nezadovoljstva zbog razriješenja Bečića", kazao je Ivanović za Antenu M.

Dodaje i da je bio ispravan jučerašnji zahtjev DF-a da se sjednica odgodi i da se još jednom pokuša naći zajedničko rješenje.

Komentarišući tezu da je iznevjerena izborna volja građana, Ivanović kaže da je ta volja u ovom trenutku na strani GP URA jer je obezbijedila ono što joj treba da bi mogla da razgovara o manjinskoj Vladi.

"To je duga priča. Abazović je mogao 31. avgusta da priđe onoj drugoj strani. Đe bi onda bila volja? Ta se volja može mijenjati, to je poznato u parlamentarizmu. Ovo nije prvi slučaj pada Vlade. Vlade su padale u Austriji, Njemačkoj, Italiji... Dešava se da se politička volja mijenja. Onaj ko može da pokupi većinu, taj i vlada".

Ivanović kaže da ovih dana razgovaraju sa članstvom kako bi se dogovorili šta je najbolje za SNP ukoliko ih URA pozove da budu dio manjinske Vlade.

"Mi već sazivamo sastanke opštinskih odbora, kad se to završi odluku donosi glavni odbor. Odlučićemo kako ćemo se ponašati ako dođe do ponude. Prevashodno, razgovaraćemo o tome da se Vlada pravi u sklopu parlamentarne većine, ako to ne uspije, a neće, jer su Demokrate već rekle svoje, preostaje nam da vidimo šta je ponuda URE, da budemo dio manjinske Vlade koja bi imala podršku opozicije".

Ivanović ponavlja da su bili protiv Vlade Zdravka Krivokapića jer je, kako kaže, najviše štete nanijela njima, iako su bili dio parlamentarne većine, te da Vlada nije ispoštovala nijedan dogovor što se SNP-a tiče.

"Sada ne bismo ulazili u nijednu vladu dok ne vidimo o čemu se radi. Naša partija nije privatna nego partija članstva i poštovaću to što članstvo odluči", zaključio je Ivanović.

Bonus video: