Uprava policije: Od građanina koji je pozivao na proteste prikupljeno obavještenje, pušten bez zadržavanja

"Sa prijavom je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je, nakon što su od M.T. prikupljena obaviještenja, odnosno utvrđene okolnosti prijavljenog događaja, utvrdio da u pomenutim radnjama ovog lica nema elemenata krivičnog djela"

27191 pregleda 59 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je večeras prikupljala obavještenja od M.T. (59) iz Podgorice koji je razglasom pozivao na proteste, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju policije se navodi da su postupali po prijavi, odnosno isključivo po službenoj dužnosti da se ulicama Podgorice kreće vozilo sa razglasom sa kojeg se poziva na protestna okupljanja ali i na otpor.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su nakon prikupljanja obaviještenja pustili bez zadržavanja M.T. (59) iz Podgorice koji je upravljao pomenutim vozilom, a koji je prethodno prilikom kontrole u saobraćaju bio upozoren u kontekstu bezbjednosti saobraćaja. Sa prijavom je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je, nakon što su od M.T. prikupljena obaviještenja, odnosno utvrđene okolnosti prijavljenog događaja, utvrdio da u pomenutim radnjama ovog lica nema elemenata krivičnog djela", navodi se u saopštenju policije.

"Vijesti" su ranije večeras objavile snimak na kojem se čuje kako se sa razglasa, automobila koji kruži ulicama Podgorice, pozivaju građani na protest koji je zakazan za srijedu veče.

Demokratska Crna Gora optužila je predsjednika GP URA i potpredsjednik Vlade Dritana Abazovića da je "uhapsio građanskog aktivistu koji je pozivao na proteste".

Bonus video: