DPS Tivat: Potrošili ste vrijeme građana, ne zanosite se previše, nisu fotelje vaša prćija

Upitali su potpisnike incijative po kom modelu, kada im je ukazana "jedinstvena i neponovljiva prilika" da formiraju i vrše vlast u Tivtu, a da sada opet krive DPS i opoziciju za njihovu "nemoć i nefunkcionisanje", kada su kao kolicija na vlasti najodgovorniji za stanje u Tivtu

6637 pregleda 12 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Tivat poručio je potpisnicima incijative za skraćenje mandata aktuelnom sazivu SO Tivat da su potrošili sve vrijeme građana Tivta, njihovo strpljenje i očekivanja.

Oni su inicijativu ocijenili kao "ad hoc 'kreativan' i originalan čin" i kazali da je to "očajnički pokušaj da učine nešto 10. februara", a znajući da je jedini mogući scenario uvođenje prinudne uprave po sili zakona.

Smatraju i da je vladajuća većina svojim "(ne)činjenjem u prethodnih godinu i nekoliko mjeseci", i pokušajima da od septembra mjeseca prošle godine, od kada, kako kažu, nemaju podršku za vršenje vlasti, “umore” političke oponente tj. opoziciju, "odugovlačili ste i tražili podršku, koju nijeste mogli naći, pri tom ne birajući sredstva a ni riječi"

"Takođe, zbog naših sugrađana, dužni smo da vam ukažemo da izanđale fraze iz naftalina koje vrtite svih prethodnih mjeseci poput “kriminalna hobotnica DPS i njihovi partneri” govori o vašoj jedinoj preokupaciji i frustraciji, a to je DPS i opozicija, vjerujući da vrijeđanjem na takav način možete prikriti vaša skromna postignuća. Pri tom se nadate da su građani Tivta u amneziji i potcjenjujete njihovu pamet", navodi se u njihovom saopštenju.

Upitali su potpisnike incijative po kom modelu, kada im je ukazana "jedinstvena i neponovljiva prilika" da formiraju i vrše vlast u Tivtu, a da sada opet krive DPS i opoziciju za njihovu "nemoć i nefunkcionisanje", kada su kao kolicija na vlasti najodgovorniji za stanje u Tivtu.

"Šaljemo vam toplu preporuku, da se previše ne zanosite, nijesu vaše fotelje vaša prćija, one su zamjenljiva kategorija, građani Tivta su vam ih na prethodnim izborima po prvi put ustupili, jer su očekivali još bolju vlast, a šta su dobili?", upitali su oni.

Smatraju i da su građani Tivta shvatili da nije bilo realno očekivati da glavni igrači dotadašnjih političkih partija, "preko noći mijenjajući dres, sjutradan se predstavljaju da su predstavnici novoformirane Građanske liste „Narod pobjeđuje“ sa „čistom građanskom orjentacijom“, bila ustvari nemoguća misija"

Ističu da je DPS Tivat spreman za sve što ih čeka i da žele pokazati svojim sugrađanima da se više ne smije dozvoliti eksperimentisanje u vođenju grada poput ovog aktuelnog.

"Vjerujemo da će građani Tivta, reformisanom DPS-u Tivat, kao i političkim subjektima koji dijele našu građansku i na demokratskim principima zasnovanu politiku, dati priliku da vratimo neophodnu stabilnost te da će stručnost i znanje koje imamo uz kompetencije i čisti obraz koji dostojanstveno nosimo, bez obzira na neosnovane uvrede koje nam upućuju iz aktuelne vlasti, rezultirati širokom podrškom", navodi se u saopštenju DPS Tivat.

Bonus video: