SNP: Potvrđeno da švercerska mafija ima saradnike u odgovornim organima

Iz SNP-a kazali da se postavlja pitanje koliko su službe spremne i sposobne

8880 pregleda 32 reakcija 17 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Nadležni organi što prije treba da rasvijetle slučaj krađe cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, kako bi se otkrilo ko obavlja prljave poslove za švercersku mafiju, jer je obračun sa kriminalom i korupcijom prioritet svake vlasti, poručili su iz Socijalističke narodne partije.

"Izgleda da mafija još uvijek ima svoje pipke u Crnoj Gori, da su oni duboko ukorijenjeni i da će obračun sa njom biti težak posao i za novu Vladu, kao što je bio i prethodnoj. Krađa cigareta iz Slobodne carinske zone u Luci Bar, nastavak je švercerskih poslova, a činjenica da je sve 'slučajno otkriveno' i završeno kao po filmskom scenariju, potvrda je tome da švercerska mafija ima saradnike u odgovornim organima u čijoj je nadležnosti ovaj sektor", saopštili su iz SNP-a.

Iz te partije su upitali da li je moguće da u vremenu razvijenih digitalnih tehnologija i video nadzora, koji je uspostavljen i u Luci Bar i na mnogim lokacijama u tome gradu, nije moguće rekonstruisati kretanje desetina šlepera koji su iznosili cigarete.

"Postavlja se pitanje koliko su spremne i sposobne službe koje treba da se obračunaju sa ovim vidom kriminala i da li je moguće da se ovakve stvari dešavaju u ovom momentu, nakon velikih akcija policije tokom zaplijene velikih količina narkotika", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: