Demokrate: Nemoguće utvrditi ko više želi Abazovića za premijera, Đukanović ili sam Abazović

"Svak onaj ko je svjestan šta je DPS, šta je teško naslijeđe DPS-a i šta su planovi DPS-a, podržava proteste".

25042 pregleda 293 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da "sa lažnim premijerom" Dritanom Abazovićem "Crna Gora ima miran DPS".

U reagovanju Demokrate navode da će "zahvaljujući tom aranžmanu Abazović politički trajati kratko, DPS-u biti još jednom slatko, kriminalci dobijaju trajni mir".

Demokrate su reagovane na saopštenje Građanskog pokreta URA, čiji je lider Abazović, a u kojem su naveli da im protesti Demokrata "nisu ni na kraj pameti", da da se bave "ozbiljnom politikom"

"Ako smo do sada i mislili da je URA podgorička ispostava Aleksandra Vučića i SNS-a u Podgorici u stanju konfuzije, nakon poslednjeg u nizu besmislenih odgovora znamo da su u stvari u stanju kontuzije. Kako se drugačije do kontuzijom može nazvati isprazna frazeologija kojom se Demokrate prozivaju da smo - pazite sad - "prešaltani na koncept DPS-a", dok URA s DPS-om pravi Vladu, sa DPS-om hapsi građanske aktiviste, sa DPS-om bira kadrove u Vladi... Pa ovo ne bi smislio ni "leteći cirkus" onog vašeg koalicionog partnera koji je za dan "obišao" nekoliko zemalja da bi pokupio dnevnice".

Dodaju i da što se protesta tiče da je tu "i vama, i nama, i građanima Crne Gore baš sve jasno i nema potrebe da se krijemo".

"Svak onaj ko je svjestan šta je DPS, šta je teško naslijeđe DPS-a i šta su planovi DPS-a, podržava ove proteste. Svako ko u roku od pet sekundi zna da saradnja sa DPS nakon svega nije opcija, učestvovao takav na protestima ili ne, zna šta o njima misli i zna koji su im razlozi. Jer se ti razlozi, za razliku od razloga najveće izdaje u modernoj istoriji Crne Gore koju vi sprovodite ne kriju. Razumijemo u tom svjetlu i vaše eskapizme kako vodite "visoke državne poslove", a u stvari visoke državne prevare, i pokušaje spuštanja priče na teren ličnih uvreda i diskvalifikacija, jednom informerovci uvijek informerovci. Vi jednostavno morate bježati od istine".

U reagovanju se dodaju da "od činjenice da smo vas na sve upozorili, činjenice da će vas DPS potrošiti i odbaciti, i posebno bolne činjenice da ste na sve to pristali ne možete pobjeći".

"URA, podgorička ispostva Aleksandra Vučića je očigledno toliko snažno udarila o DPS ledinu da je ne samo kontuzovana, već i u potpunosti sinhronizovana sa Đukanovićevom partijom, o čemu najbolje svjedoče izjave za javnost ta dva subjekta, gdje je običnom čovjeku više teško razlikovati ko je pravi DPS, Đukanovićeva partija ili ova ispostava Aleksandra Vučića, zvana URA. Prosto je više nemoguće utvrditi ko više želi Abazovića za premijera, Đukanović ili sam Abazović. Jer sa lažnim premijerom Abazovićem Crna Gora ima miran DPS. I dok će zahvaljujući tom aranžmanu Abazović politički trajati kratko, DPS-u biti još jednom slatko, kriminalci dobijaju trajni mir. Mnogo bismo vam toga imali za reći, ali da za ovu priliku skratimo: glavu okrenuti možete, praviti se da vodite "visoku politiku" možete još malo, ali će vam građani baš zato brzo pokazati put kako da sletite. A, to za takvu umjetnost pretvaranja korupcije u politiku neće biti lako. Srećan put pajovići. Zdravo trošili 21 milion eura", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: