Bečić: Narode Crne Gore, spremaj se za izbore

"Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru...", rekao je lider Demokrata Aleksa Bečić

209848 pregleda 2285 reakcija 486 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.02.2022. 20:55h

"Narode Crne Gore, spremaj se za izbore", poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je na protestu organizovanom večeras u Podgorici kazao da su se okupili da brane izbornu volju 208.000 ljudi, te da se suprotstave povratku na vlast "onih koji su nas decenijama pljačkali, dijelili, zaduživali".

Okupljanje na koje su pozvale Demokratska Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora organizovano je kod hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Demokrate su ranije pozvale na protest zbog "očuvanja izborne volje", a nakon smjene lidera te partije Aleske Bečića, sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore.

Okupljeni građani prošetali su ulicama Podgorice, a po povratku ispred Hrama poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica pozvao je na novi protest planiran za iduću srijedu.

On se zahvalio okupljenima i rekao da je većinska Crna Gora "ona koja se ne da potkupiti, pokolebati i pristati na izdaju".

Momo Koprivica
foto: Biljana Matijašević

"Glas naroda je glas Boga, večeras se čulo "izbori, izbori" i to je rješenje i niko nema pravo da to uskratimo narodu", rekao je Koprivica i pozvao da se sljedeći put "okupe u duplo višem broju da kažu ne mafiji, ne korupciji, ne kriminalcima".

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ranije je potvrdio da će funkcioneri tog političkog saveza prisustvovati skupu u znak solidarnosti.

Poslanici DF-a
Poslanici DF-afoto: Biljana Matijašević

Na protest su bili funkcioneri DF-a Jovan Vučurović, Milun Zogović, Jelena Božović, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, Radničke partije Maksim Vučinić, Prave Marko Milačić, a od funkcionera Demokrata tu su Aleksa Bečić, Dragan Krapović, Vladimir Martinov, Boris Bogdanović, Zdenka Popović, Danilo Šaranović....

Na protestu je bio i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatović na protestu
Milatović na protestufoto: Biljana Matijašević

Bečić je u obraćanju okupljenima, pred šetnju, poručio da se niko nije okupio zbog fotelja nego da bi branio izbornu volju građana.

Aleksa Bečić
foto: Luka Zeković

"Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru...", rekao je Bečić.

"Dođoh večeras bez fotelje, ali slobodno, bez fotelje. A oni koji nas prozivaju zbog fotelja malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja nego mandata, i ne smiju da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi. Ali oni hoće još fotelja sa DPS i kažu da se žrtvuju za Crnu Goru. Kažu ne vraca se DPS. Ma nemojte, činiće dvije trećine te vlasti. Ta nova manjinska vlada zavisiće od volje DPS-aa, neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS-a", rekao je Bečić.

Dodao je da je "paradoks da ćete sa onima za koje ste tvrdili da su lopovi i kriminalci da birate sudije i tužioce".

"Mi smo večeras ovdje da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, dijelili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 eura, druge povećane zarade 20 i 30 odsto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dječje dodatke, minimalne penzije...", rekao je lider Demokrata.

Dodao je da hoće "da ovo riješi narod".

Aleksa Bečić
foto: Luka Zeković

"Ako se ne plaše naroda zašto ne prihvate našu ponudu da vratimo fotelje narodu. Zahtijevamo raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Pljevljima, Biejlom Polju i drugih desetak opština, vanrednih parlamentarnih izbora. Ne mogu pobjeći od suda naroda. Ubijeđen sam u veliku pobjedu na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Narode Crne Gore, spremaj se za izbore", poručio je Bečić.

Istakao je i da se osjeća ponosno.

Bečić je novo okupljanje zakazao za narednu srijedu i nakon govora pozvao okupljene da prošetaju ulicama Podgorice.

Šaranović
Šaranovićfoto: Biljana Matijašević

Na protestu su bili i predsjednici Opština Kotor i Herceg Novi, Vladimir Jokić i Stevan Katić, kao i predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković.

Jokić i Katić
Jokić i Katićfoto: Biljana Matijašević

Šaranović je pred početak protesta upozorio okupljene na one "koji bi po zadatku mogli da izazovu nerede".

Rekao je i da ko god pokuša da nacionalistički oboji skup "poslat je od izdajnika, DPS-a i mafije".

Poručio je okupljenima da ne reaguju na provokacije "koje mogu i večeras očekivati".

Organizovanjem protesta kršene su mjere donijete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Mjerama je između ostalog predviđeno i nošenje maske na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 2 metra.

Bonus video: