SD: Komnenović obmanjuje javnost, da podnese ostavku

"Svojim izjavama, po ko zna koji put unosi lažnu paniku i predviđa apokalipsu ukoliko on i njegovi koalicioni partneri, a bogami i drugovi ne ostanu u svojim foteljama"

3247 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Tivatski odbor Socijaldemokrata (SD) pozvao je predsjednika Opštine Željka Komnenovića da podnese ostavku, kazavši da opozicija apsolutno nije krivac za tamošnja trenutna dešavanja.

Kazali su da Komnenović iznosi neistine i obmanjuje javnost.

"Svojim izjavama, po ko zna koji put unosi lažnu paniku i predviđa apokalipsu ukoliko on i njegovi koalicioni partneri, a bogami i drugovi ne ostanu u svojim foteljama", saopštili su iz SD-a.

Podsjetili su na neke izjave Komnenovića iz proteklog perioda.

"13.09.2021. godine, citiramo: 'Bojkot opozicije i SDP-a neće dovesti do pada lokalne vlasti', i najavljuje da ima načina da se tome suprotstavi. U međuvremenu, Socijaldemokrate ga u više navrata upozoravaju da više nema skupštinsku većinu i predlaže raspisivanje izbora. Međutim, predsjednik ostaje ravnodušan i nastavlja sa svojim partnerima da saziva sjednice Skupštine."

"13.09.2021. godine, citiramo: 'Bojkot opozicije i SDP-a neće dovesti do pada lokalne vlasti', i najavljuje da ima načina da se tome suprotstavi. U međuvremenu, Socijaldemokrate ga u više navrata upozoravaju da više nema skupštinsku većinu i predlaže raspisivanje izbora. Međutim, predsjednik ostaje ravnodušan i nastavlja sa svojim partnerima da saziva sjednice Skupštine".

"30.12.2021. godine, citiramo: 'Ukupno 219 zaposlenih u opštini Tivat i njenim preduzećima i ustanovama neće osjetiti benefite od povećanja zarada predviđenih programom Evropa sad'. A još prije dva dana, isti taj predsjednik izjavi da su isplaćene zarade po program Evropa sad".

"Još jedno podsjećanje na izjavu i njegovog saradnika, potpredsjednika opštine gospodina Arsića, sa javne rasprave o budžetu, citiramo: "Ne treba da se sve izglasa od skoro 40 tačaka dnevnog reda koliko se u međuvremenu nagomilalo za sjednicu SO što se već tri puta odlaže zbog nedostatka kvoruma, ali imaju neke za sve nas zajedno u ovom gradu, veoma bitne tačke u poput budžeta ili izmjena osnivačkih akata i statuta lokalnih preduzeća. Ukoliko se te izmjene ne usvoje do 11. januara, po zakonu će sva naša preduzeća: Komunalno, Vodovod i kanalizacija, Parking servis, Autobuska stranica, prestati da postoje i radnici će izgubiti posao. Kome normalnome je u interesu da se tako nešto dogodi? Mislim da je svima jasno da preduzeća nijesu ugašena i da zaposleni nijesu ostali bez posla. Naprotiv, iskoristili su benefite vlasti i zapošljavali svoje glasače u istim tim preduzećima", navode iz SD-a.

Na osnovu svega navedenog, kako su kazali, s pravom se postavlja pitanje kojem Željku Komnenoviću treba vjerovati.

"Međutim, od svega ovoga, možda je čak i najgore što je uključio i poslušnu upravu sportskog kluba FK 'Arsenal', kao svog portparola, koji umjesto da su se obratili predsjedniku da raspiše izbore, oni iznose neistine da neće biti novca za sporstke organizacije i smišljeno optužuju opoziciju. Gospodo iz FK 'Arsenala', da ste se na vrijeme bavili ovom temom, do sada bismo imali budžet i ne biste imali koga kriviti. U konačnom, i država je prošle godine bila u situaciji privremenog finansiranja, I naravno da su sportisti imali novac i učestvovali na svim takmičenjima. S toga Vas molimo da se više nikada ne uplićete u politiku, a predsjednika opštine ovim putem molimo da podnese ostavku kao jedini moralan i častan čin", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: