Milačić: Pozivamo članstvo SNP-a da spriječe dogovorenu izdaju od strane vrha svoje partije

"Jasno je da gospoda Vladimir Joković, Dragoslav Šćekić i njima slični bez griže savjesti dovode članove SNP-a pred svršen čin izdaje i da svoje postupke žele da opravdaju najciničnije i za njih najbezbolnije načine", kazao je Milačić

12250 pregleda 345 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Iz Prave Crne Gore pozvali su članstvo Socijalističe narodne partije (SNP) da spriječe "dogovorenu izdaju od strane vrha svoje partije jer ovo više nije unutarstranačko pitanje SNP-a, već pitanje odbrane izborne volje građana u kojoj je učestvovao čitav slobodan narod Crne Gore"

Predsjednik te partije Marko Milačić pozvao je i članstvo SNP-a da im se pridruže na protestima "protiv prekrajanja izborne volje i za vraćanje mandata, fotelja i funkcija ovom narodu koji je to svojom borbom i tridesetogodišnjom istrajnošću jedini zaslužio"

"Dok članovi SNP-a nemirno i sa zabrinutošću iščekuju sjednicu Glavnog odbora, vrh te partije, nakon uvođenja u Memorandum i puzajuću izdaju, u orkestrirano glasanje „za“, „protiv“, „uzdržan“ i bježanje sa glasanja radi rušenja Vlade, rušenja predsjednika Skupštine, rušenja parlamentarne većine, vodi ih u izdajničko finale ulaska u manjinsku vladu i fotelju predsjednika Skupštine, izdaju kakvu ne pamti cjelokupna istorija političke korupcije u Crnoj Gori", navodi Milačić u saopštenju.

Ističe i da ne postoji privilegija, uslov ili politički koncept koji može opravdati izjednačavanje tog naroda sa onim što predstavlja DPS.

"Jasno je da gospoda Vladimir Joković, Dragoslav Šćekić i njima slični bez griže savjesti dovode članove SNP-a pred svršen čin izdaje i da svoje postupke žele da opravdaju najciničnije i za njih najbezbolnije načine", kazao je Milačić.

Prema njegovim riječima, ta politika je srušila demokratsku volju 30. avgusta oličenu u Vladi Zdravka Krivokapića, zatim predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću i na kraju skupštinsku većinu oličenu u podršci onih političkih subjekata koji su se borili za smjenu režima, "a ne njihovom zamjenom glasovima DPS-a, njegovih koalicionih partnera"

"Rukovodstvo SNP-a iza leđa članstva i čitave Crne Gore već je dogovorilo premijersku fotelju za svog memorandumskog partnera Dritana Abazovića, a fotelju predsjednika Skupštine za glavnog protagonistu izdaje izborne volje ispred SNP-a", kaže predsjednik Prave.

Dodaje i da s obzirom na to da su od rukovodstva SNP-a danas čuli stav da bi, ako Dritan Abazović bude premijer, bilo „normalno po svim pravilima“ da SNP-u pripadne mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore, "jasno je da ovdje nije riječ ni o kakvim pravilima politike i demokratije, već je ovdje zastupljen princip izdaje i izdajničkih dogovora koji unutar sebe imaju zakulisna pravila i zakulisnu logiku u zavisnosti od stepena učešća u rušenju Vlade, rušenju predsjednika Skupštine i rušenju volje građana 30. avgusta".

"Međutim, prljavi politički dogovori koji obavezuju gospodu Jokovića, Šćekića i rukovodstvo SNP-a, ne obavezuju bilo kog člana i običnog čovjeka koji drži do sebe i ne prihvata izdajničke privilegije", smatra Milašić.

Podsjetio je i da je svoj glas ovoj većini prvi i jedini put za svoga života dao blaženopočivši Mitropolit Amfilohije i da svi oni, pa i SNP, kako kaže, imaju poseban pijetet i odgovornost prema ovom glasu i svakom glasu Crkve "koja je na njegov poziv u vanrednim okolnostima izašla na izbore i glasanjem podržala većinu 30. avgusta"

"Zbog toga je jako važno imati na savjesti poziv Mitropolije Crnogorsko-Primorske da se ne pravi manjinska vlada, a naročito ne sa DPS-om koji i u ovom trenutku baštini program pljačke i razaranja te Crkve, što je i pokazao 5. septembra kao i u porukama koje je slao prilikom rušenja Vlade i rušenja predsjednika Skupštine Crne Gore. Podvlačimo da ovaj poziv Crkve spada u njenu građansku djelatnost kao organizacije koja je sistemski iskoristila pravo da bira i glasa na izborima i čiji glasovi na izborima su doveli do osvajanja mandata onih koji sada prave dogovore sa DPS-om i ruše postignuto u tom istorijskom društvenom naporu", saopštio je Milačić.

Bonus video: