Popović: Nisam se 30 godina borila za promjene da bih bila u izdajničkoj vladi DPS-a

"Nikada sa onima koji su lagali narod da bi dobili glasove, sa onima koji su srušili parlamentarnu većinu za sitan politički ćar, za nezdrave ambicije i fotelje"

26212 pregleda 775 reakcija 112 komentar(a)
Popović, Foto: Press centar Demokrata
Popović, Foto: Press centar Demokrata

Potpredsjednica Demokratske Crne Gore i poslanica u crnogorskom Parlamentu Zdenka Popović reagovala je na izjavu lidera Građanskog pokreta (GP) URA, Dritana Abazovića, poručivši da se nije 30 godina borila za promjene da bi bila u izdajničkoj vladi Demokratske partije socijalista (DPS) i da je ponosna što je dio Demokratske Crne Gore koja, kako kazuje, svojim postupcima zbog privilegija i funkcija nikada nije iznevjerila glasače.

"Kao dugogodišnja protivnica bivšeg režima, kao neko ko se izgradio i ostvario u borbi za zdrav sistem vrijednosti, kao majka, kao osoba od punog profesionalnog i ličnog integriteta slobodno mogu reći da neću nikad sa onima koji su potvrdili da će sa DPS-om. Sa onima koji su potvrdili autentičnost prepiske u partijskim vajber grupama u kojima navode da vode lažne pregovore sa dijelom parlamentarne većine, sa onima koji su smijenili Bečića jer im je bio smetnja za koaliciju sa DPS-om. Nikada sa onima koji su lagali narod da bi dobili glasove, sa onima koji su srušili parlamentarnu većinu za sitan politički ćar, za nezdrave ambicije i fotelje", poručila je Popović.

Poručuje da je ovo dokaz koliko fotelje "nekom ništa ne znače, a koga fotelje čine čovjekom".

"Ovo je tačka na podmuklu, lažnu priču o tome da se Demokrate bore za fotelje", kazala je Popović.

Poručuje da joj je najvažnije da je slobodna građanka Crne Gore, da svakog može pogledati u oči, te da je niko nije ni pokušao kupiti.

"Nema te funkcije, premijerske ili ministarske pozicije za koju bih izdala volju 208.000 građana koji su glasali za promjene. Nema te vlasti zbog koje bih izdala sebe i svoje principe. Nema tih para zbog kojih bi pogazila datu riječ i dato obećanje. Djela govore sve o čovjeku, i zbog toga sam ponosna sam što sam dio Demokratske Crne Gore koja svojim postupcima zbog privilegija i funkcija nikada nije iznevjerila glasače, nikada nije obmanula i nikada nije odustala od etičkih principa koji su temelj njene politike", poručuje Popović u saopštenju.

Zaključuje da ,,pokoljenja djela sude”, te da je sud naroda "poslednji i najmjerodavniji."

Bonus video: