Krapović: Abazović da više ne licitira mojim imenom u javnosti, kako 70 od 81 bez poslanika DPS-a?

"Potrebno je samo da se GP URA javno obaveže da neće praviti većinu sa DPS-om, da će izbor biti ili dogovor unutar parlamentarne većine ili izbori, nakon toga parlamentarna većina može dalje. Garantujem i vama i građanima Crne Gore da Demokrate neće praviti većinu sa DPS-om, i da će poštovati izbornu volju građana Crne Gore. Ukoliko toliko ne možete, idemo na izbore pa neka građani svima odrede mjeru"

24117 pregleda 225 reakcija 47 komentar(a)
Krapović, Foto: Press centar Demokrata
Krapović, Foto: Press centar Demokrata

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović reagovao je na izjavu lidera Građanskog pokreta (GP) URA Dritana Abazovića poručivši mu da više ne licitira sa njegovim imenom u javnosti i da su Demokrate jasno iznijele svoje stavove vezano za prekrajanje izborne volje građana i rušenja parlamentarne većine.

Krapović je dodao da je Abazović još jednom prevazišao samog sebe izjavivši da u razgovorima povodom formiranja nove vlade učestvuje 70 od 81 poslanika, da bi kasnije u istoj izjavi kazao da se razgovaralo sa svima isključujući DPS.

"Logično se nameće pitanje - ako u razgovorima nije učestvovao DPS, koji da podsjetim ima 30 poslanika u crnogorskom parlamentu, kako je moguće da u razgovorima učestvuje 70 od 81 poslanika? Izgleda da gospodin Abazović ima problema sa prostom matematikom, a takođe i sa komunikacijom. Naime na press-u DF-a, nakon sastanka sa Abazovićem, gospodin Mandić kaže kako ih je Abazović uvjerio da GP URA neće sa DPS-om", poručio je Krapović.

Kako se navodi u saopštenju, Krapović podvlači da je Abazović rekao da u razgovorima učestvuje 70 od 81 poslanika, "što znači da to podrazumijeva 30 poslanika DPS-a koji su očigledno, stub podrške manjinskoj vladi."

"Možda gospodin Abazović i gospodin Mandić nijesu bili na istom sastanku?!", upitao je Krapović.

On je pozvao GP URA da prekine sa neozbiljnim politikantskim igricama i smicalicama.

"Jasan je put do uspostavljanja ponovne saradnje u parlamentarnoj većini koju ste srušili. Potrebno je samo da se GP URA javno obaveže da neće praviti većinu sa DPS-om, da će izbor biti ili dogovor unutar parlamentarne većine ili izbori, nakon toga parlamentarna većina može dalje. Garantujem i vama i građanima Crne Gore da Demokrate neće praviti većinu sa DPS-om, i da će poštovati izbornu volju građana Crne Gore. Ukoliko toliko ne možete, idemo na izbore pa neka građani svima odrede mjeru", zaključio je Krapović.

Bonus video: