Bošković: Na sudu ću dokazati da nijesam prekršio niti jedan član Zakona o sprječavanju korupcije

"U svakom slučaju, da sam bilo šta htio skrivati ne bih uredno svake godine prijavljivao ove prihode i uredno na njih plaćao porez državi shodno odluci ASK-a iz 2017. godine"

14471 pregleda 170 reakcija 38 komentar(a)
Bošković, Foto: Boris Pejović
Bošković, Foto: Boris Pejović

Član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore saopštio je danas da će na sudu ću dokazati da nije prekršio niti jedan član Zakona o sprječavanju korupcije.

"Povodom teksta na portalu Vijesti "Bošković nije smio da primi desetine hiljada eura iz rukometnih organizacija", napominjem da je ASK (Agencija za sprečavanje korupcije) još 2017. godine donio odluku da nijesam u konfliktu interesa po ovom pitanju. Takođe, napominjem da sam uredno učestvovao u procesu koji ASK vodi protiv mene u ovom slučaju gdje sam istakao da nijesam zapošljen niti u EHF-u niti u IHF-u te da smatram da nijesam prekršio nijedan član Zakona o sprječavanju korupcije što ću na sudu, vjerujem dokazati", istakao je Bošković u saopštenju koje je dostavio DPS.

Bošković je dodao da je EHF uputio zvanični dopis ASK ovim povodom, a koji će kako je rekao priložiti i u sudskom postupku, u kojem se kako tvrdi vidi da shodno članu 9 istog Zakona (Javni funkcioner može da se bavi naučnom, nastavnom, kulturnom, umjetničkom i sportskom djelatnošću i da stiče prihode od autorskih, patentnih i sličnih prava, intelektualne i industrijske svojine, ako zakonom nije drukčije propisano.) da su naknade primane bavljenjem sportskih djelatnosti kao što član 9. Zakona propisuje.

Dopis
foto: DPS

"U svakom slučaju, da sam bilo šta htio skrivati ne bih uredno svake godine prijavljivao ove prihode i uredno na njih plaćao porez državi shodno odluci ASK-a iz 2017. godine. Na kraju da zaključim, završetkom ovog pravnog procesa, kakva god da bude odluka, odnijeću se prema njima sa poštovanjem kao i svaki put do sada", zaključio je Bošković.

Bonus video: